Túra az Üveghegyre és Somogyországba - Hétvégi programajánló

A hétvége bővelkedik családi programokban: fedezzétek fel a Körösvölgyi Látogatóközpontot, nézzétek meg a pásztorkutyák terelőversenyét, vagy vegyetek részt egy terepi társasjátékban Mencshelyen!

Szerző:
TM
Fotó:
edenpont.com
www.facebook.com / Bailavidrum
Adobe Stock
www.facebook.com / balatonfelvideki.nemzetipark
Barcza Gábor
2019. május 29.

A hétvége bővelkedik családi programokban: fedezzétek fel a Körösvölgyi Látogatóközpontot, nézzétek meg a pásztorkutyák terelőversenyét, vagy vegyetek részt egy terepi társasjátékban Mencshelyen!

1. Kiruccanás Somogyországba

 

Kirándulás egy kevésbé ismert, háborítatlan tájra, az észak-zselici dombokhoz, Rákó-pusztára. A cél a 2,7 hektáros halastó, ahol a résztvevők egy nagy pikniket csaphatnak. Ezután könnyű túra következik a szőlőhegyre, amin egy kilátó is áll. A program gyerekekkel is ideális, és szeptember közepéig minden hétvégén megrendezik.


Mikor?
2019. június 2. (Ez a legközelebbi időpont, de minden hétvégén elérhető a program.)
Hol?
Indulás: Kaposkeresztúr
Bővebb információ ide kattintva

 

2. Az üveghegyi királyleány meseösvénye a Kecske-hegyen


 

Mese, zene, éneklés és sok játék - most egy két kilométeres kirándulásra várják a gyerekeket a Hármashatár-hegyhez tartozó Kecske-hegyre a meseösvényesek. Kiderül, mit találunk az Üveghegyen, ha alaposabban körülnézünk, és hogy hogyan lehet rá egyáltalán feljutni. Ha a kicsik kiállják a próbákat, mulatság lesz a jutalmuk. Regisztrálni ide kattintva lehet. 


Mikor?
2019. június 1.
Hol?
Budai-hegység, Hármashatár-hegy
Még több infó ide kattintva.

 

3. Két lábbal négy láb nyomában - Családi felfedezőtúra

 

A Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében játékos családi vetélkedőt tartanak a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. A szervezők egyébként nem csak családok jelentkezését várják, a csapatépítő kalandon bárki részt vehet.


Mikor?
2019. május 28-június 2.
Hol?
Szarvas, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Bővebb információ itt.

 

4. Családbarát geotúra két helyszínen

 

A program a Mencshelyhez tartozó Halom-hegyen kezdődik, ahol egy interaktív geosétával hódítják meg a résztvevők a Vulkán-tanösvényt és a Kossuth-kilátót. Itt terepi társasjáték következik, majd néhány perces autózással elérhető a második helyszín, Dörgicse, ahol a „Mészkő-Alpok” felfedezésére kerül sor, és kiderül többek között, hogy mi az az ördögszántás, és melyik a nyugati országrész legszebb karrmezője. A két programra külön-külön is lehet jelentkezni.


Mikor?
2019. június 2., az első túra 10 órakor, a második 12.30-kor indul
Hol?
Mencshely és Dörgicse
A részletekért kattints ide.

 

5. Magyar Pásztorkutyás hétvége - Skobrák Ferenc Emlékverseny

 

Egy jó kis kutyás program a hétvégére a Káli-medencében, Salföldön. Kutyakiállítás és terelőbajnokság is lesz, az érdeklődők megismerkedhetnek a komondorokkal, a kuvaszokkal és a mudikkal, és kiderül, melyik eb nyeri el a Salföld Szépe díjat. A rendezvényen túl meg lehet nézni a Salföldi-major állandó kiállításait és állatbemutatóit, illetve lovas, csikós programjait is.


Mikor?
2019. június 1-2.
Hol?
Salföldi-major
Még több infó ide kattintva.

Cikkajánló