Turistacsalogató fejlesztések Salgótarján környékén

Megújult az erdei tornapálya és új tanösvény is kiépült Eresztvényben, de tavasszal még jobbak lesznek a kilátások a Medves-fennsíkon.

 

Szerző:
forrás: MTI
Fotó:
Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület
2013. november 4.

Megújult az erdei tornapálya és új tanösvény is kiépült Eresztvényben, de tavasszal még jobbak lesznek a kilátások a Medves-fennsíkon.

 

Új erdei tornapályát és interaktív tanösvényt épített ki, valamint fából készült erdei padokat, asztalokat, esőbeállókat, állatfigurákat és kerékpártárolókat telepített Eresztvénybe a Salgótarjáni Helyi TDM Közhasznú Egyesület - közölte Palásthy Tamás, a szervezet elnöke.

 

 

Az önkormányzat, az Ipoly Erdő Zrt. a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület és a Novohrad-Nógrád Geopark segítségével megvalósított fejlesztésekről szólva elmondta, hogy a több mint húsz éve épült erdei tornapálya évekkel ezelőtt teljesen tönkrement Eresztvényben. A megújult pályán gimnasztikai és erősítő gyakorlatokat végezhetnek a vállalkozó kedvű túrázók - tette hozzá Palásthy Tamás.

 

 

Megjegyezte, hogy a tíz állomásból álló interaktív ismeretterjesztő tanösvény, amelyet elsősorban a fiatalabb korosztálynak szánnak, a környék természeti és történelmi értékeit mutatja be. Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere hozzáfűzte: a helyi TDM-szervezet tavaly indult pályázati programjának összköltsége 56 millió forint, amelyhez közel 48 millió forintot nyertek. A több mint nyolcmilliós pályázati önrészt a város önkormányzata, a Salgótarján Helyi TDM szervezet, illetve az Ipoly Erdő Zrt. állta.

 

 

A projekt keretében kilátó is épül tavasszal Rónafalunál a Medves-fennsíkon, és kitáblázzák a salgótarjáni hegyekben a gyalogos- valamint hegyikerékpáros túraútvonalakat is.

 

Cikkajánló