Hírek

Új turistaúton kirándulhatunk a Budai-hegységben

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség és önkénteseinek jóvoltából új, 4,2 kilométer hosszú zöld körséta jelzésű turistaúton sétálhatunk a Farkas-völgy környékén.

Szerző:
MTSZ/Turista Magazin
Fotó:
mtsz.org
2017. november 16.

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség és önkénteseinek jóvoltából új, 4,2 kilométer hosszú zöld körséta jelzésű turistaúton sétálhatunk a Farkas-völgy környékén.

Az újonnan létesített, 4,2 kilométer hosszú, zöld körséta jelzésű turistaút a Farkas-völgy környékén kanyarog. Körút jellegéből adódóan több helyen elkezdhetjük a túrát. Tömegközlekedéssel legegyszerűbben a fogaskerekű vasút végállomásától, a zöld sáv jelzésen, közel 200 méteres sétával érjük el Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomását, ahol már közvetlen becsatlakozhatunk a zöld körjelzésbe. Vagy a 21-es, illetve 21A autóbuszokkal a Normafa, Gyermekvasút megállójától szintén a zöld sáv jelzésen néhány száz méter gyaloglás után tudunk rácsatlakozni a körtúrára. A zöld körtúrát továbbá elérhetjük még a zöld kereszt jelzésen a Mindszenty József bíboros tértől, vagy a zöld háromszögön a Márton Áron tértől.

 

Az újonnan felfestett zöld körtúra ösvénye a Budai-hegységben

 

A turistaút természetvédelmi területen, valamint Natura 2000 területen halad át, ezért kérjük a kirándulókat, hogy a természetvédelmi rendszabályokat tartsák be, ne térjenek le a kijelölt útról.

 

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség (BTSSZ) munkájának köszönhetően nemcsak a zöld körséta jelzésű turistaút valósult meg, hanem megújult a zöld háromszög jelzésű út fonódó szakasza is. A Magyar Természetjáró Szövetség jelzésfestési pályázatának keretében felújították a zöld sáv jelzésű turistaút Csaba utca - Normafa szakaszát, illetve a Mindszenty József bíboros teret az Apáca-réttel összekötő zöld + jelzést.

 


A zöld körséta jelzésű turistaút térképe

 

Kapcsolódó cikkeink:

Rendhagyó perspektívák a Budai-hegyekben

Óriásfákra vadásztunk a Normafán

Pöfögő időkapszula - Gyermekvasúttal a Budai-hegyekben

 

Cikkajánló