Uniós Fejlesztések nyílt napja a Lillafüredi Állami Erdei Vasútnál

Tartalmas programokkal vár minden érdeklődőt 2014. március 23-án, vasárnap az Uniós Fejlesztések nyílt napjára az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja.

Szerző:
MTI.hu
Fotó:
Szalax
Gulyás Attila
2014. március 21.

Tartalmas programokkal vár minden érdeklődőt 2014. március 23-án, vasárnap az Uniós Fejlesztések nyílt napjára az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja.

 

Hibrid mozdony, lejtmenetben tisztán elektromos üzemben

 

A nap folyamán bárki megnézheti azokat a beruházásokat, amiket uniós támogatással valósított meg az erdészeti társaság. Lillafüreden megtekinthetik a magyar mérnöki innováció segítségével megvalósított mozdonykorszerűsítést, ami 2010. november 14-én, a LÁEV 90. születésnapján továbbította első menetrendi vonatát és ezzel világelső kisvasúti hibrid mozdonyt sikerült üzembe helyezni. Alkalom nyílik arra is, hogy megnézzék a lillafüredi ökoturisztikai központot, amit az állomásépület felújításakor hoztak létre négy évvel ezelőtt. Ugyanabban az esztendőben készült el Garadnán, az erdei vasút végállomásán egy új épület - ez szintén látogatható.

 

 

Lillafüredi ökoturisztikai közont és mozdonyszimulátor

 

A nyílt nap során a bemutatók megtekintése ingyenes, a kisvasúton való utazáshoz menetjegyet kell váltani. Lillafüreden 10:45 és 15:40, Garadnán pedig 11:10 és 15:15 között várjuk az érdeklődőket. Az Uniós Fejlesztések nyílt napját egyébként harmadik alkalommal rendezik meg Magyarországon. Március négy hétvégéjén országszerte több mint ötven helyszínen lesznek színes, változatos programok.

 

További információ a www.eszakerdo.hu, a www.laev.hu és a www.nyiltnap.szechenyi2020.hu internetes oldalakon található - ismertette Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút
üzem igazgatója.

Cikkajánló