Ünnepi fényfestéssel várja a látogatókat a Folly Arborétum

A Folly Arborétum látogatói számára a kert egy eddig ismeretlen arca tárul fel. Naplemente után fényfestéssel teszik még varázslatosabbá a badacsonytomaji arborétumot.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
www.folly.hu
2022. december 19.

A Folly Arborétum látogatói számára a kert egy eddig ismeretlen arca tárul fel. Naplemente után fényfestéssel teszik még varázslatosabbá a badacsonytomaji arborétumot.

A Folly egyedülálló fejlesztésének köszönhetően 3D technológiával és tér-illúziókeltő animációkkal megvalósuló, nyolc különböző elemből álló fényfestést csodálhatnak meg a látogatók. A fényfestés keretein belül az arborétum több pontján kelnek életre a növények és a kültéri alkotások, így például találkozhatunk a kertre elégedetten letekintő alapítókkal vagy az arborétum különböző növényeivel és tobozaival is – mindezt a lombokra kivetítve. A Folly Fényfestés fényeit minden nap sötétedéskor kapcsolják fel.

Az érdeklődők vezetett séta során is megismerhetik a vetítéseket. A látogatókat elsőként az arborétum bejáratánál található üdvözlőkő fényjátéka varázsolja el, de rácsodálkozhatnak a lézernyalábbal megvilágított csüngő kék atlaszcédrus ligetre, vagy az animáció által megelevenedő „Békesség Nektek” szoborra is. További részleteket itt találtok.

A Fényfestés – vezetett kerti séta elnevezésű programot december 27-től több időpontban is megrendezik. Ezekről ide kattintva tudhatsz meg többet.

Január első és február második szombatján a látogatók megismerhetik az arborétum éjszakai arcát is. A Holdfénytúra részleteit itt találjátok.

A Folly Arborétum változatos programjairól itt tudtok tájékozódni.

Cikkajánló