Utazás kiállítás - Turisztikai szezonnyitó a javából

A HUNGEXPO Budapest Vásárközpontban megrendezett 39. Utazás kiállításon már az első napon meglepően nagy volt az érdeklődés. A Magyar Természetjáró Szövetség és a Turista Magazin két standdal is képviselteti magát a legnagyobb hazai turisztikai seregszemlén.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Joó Annamária
Somogyvári D. György
2016. március 4.

A HUNGEXPO Budapest Vásárközpontban megrendezett 39. Utazás kiállításon már az első napon meglepően nagy volt az érdeklődés. A Magyar Természetjáró Szövetség és a Turista Magazin két standdal is képviselteti magát a legnagyobb hazai turisztikai seregszemlén.

 

Az idei Utazás kiállításon 28 ország 350 kiállítójának turisztikai, utazási ajánlataiból válogathatnak a látogatók. Látványos, hatalmas standdal és színes programokkal van jelen a két külföldi díszvendég, Kína és Brazília. Ez utóbbi ország kínálata szorosan kapcsolódik a 2016. évi riói olimpiához és karneválhoz. Ám a kiállítás belföldi díszvendégének, Budapestnek sem lehet panasza a megjelenésre. A 300 négyzetméteres, terebélyes stand négy élményszigetre osztva mutatja be a főváros vonzerőit. A kultúra szigetén a négy évszakos fesztiválokból, a história-örökség szigetén az autóbuszos és hajós városnéző szolgáltatásokból kapunk ízelítőt. De a gyógyfürdők és Budapest streetfoodkínálata sem marad ki a turisztikai bemutatóból. A gasztroév hatására a Magyar Turizmus Zrt. régiós standjainál több helyen is megkóstolhatjuk a helyi termelők étel- és italkülönlegességeit.

 A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) a Magyar Turizmus Zrt. standján, a Turista Magazin pedig az A pavilon 304/J standján várja március 6-ig az érdeklődőket. Szeretsz túrázni, de nincs ötleted, merre indulj? Ha nyitott vagy az érdekes úti célok iránt, és szívesen felfedeznél kevésbé ismert hazai tájakat, vagy szeretnél többet megtudni az Országos Kékkörről, látogass el az MTSZ vagy a Turista Magazin standjához, ahol az expó minden napján játék is vár rád. A részvételhez nem kell mást tenned, mint elmenni a Turista Magazin standjához, ott kitölteni egy rövid kérdőívet, majd bedobni a gyűjtődobozba. Aztán várni a 16.00 órát, amikor a sorsolás lesz. Hogy mit nyerhetsz? Gyere el az Utazás kiállításra, és megtudod.

 Dupla színpad, dupla élmény a Bringaexpón

A kiállítás részét képezi az Afrika Expo, a Karaván Szalon és az idén két pavilont kapó Bringaexpo. A színes, városi nőcis bringáktól a gyerekbicikliken át az e-bike-ig, a zömökebb montiktól a karcsú országúti versenykerékpárokig minden formában találkozhatunk kétkerekűekkel a Bringaexpón. A tavalyi kínálathoz képest az idén mintha a családi vonal erősebb lenne a gyerekbringákkal, ülésekkel, felszerelésekkel. A kiállítók nagy hangsúlyt helyeztek a túrakerékpárok és a hozzájuk tartozó felszerelésék bemutatatására. Nagyobb számban találkozhatunk elérhető árú e-bike-okkal a kiállításon. A konzervatívabb fekete és szürke mellett a merészebb színvilágú kerékpárok is szép számmal megjelentek az idei kínálatban. A bringákat egy egész pavilont betöltő tesztpályán próbálhatod ki.

 

 

A legújabb kerékpáros-fejlesztéseket, modelleket felvonultató expón nem csupán a bringákat tesztelheted, egy gumikalapáccsal próbára teheted a törhetetlen szemüveglencsét, amely nem mellesleg fényre is sötétedik. A sportszemüvegek terén most is a személyreszabhatóságon, a cserélhető kiegészítőkön, az ergonomikus kialakításon, a biztonságon és az egyéni megjelenésen van a fő hangsúly, aminek köszönhetően ezek a termékek optimális komfortot biztosítanak bringázás és futás közben.

 

 

Kapcsolódó cikk:

Utazás kiállítás fókuszban Brazíliával, Kínával és Budapesttel
 

Cikkajánló