Videón Szlovákia lombkorona fölött kanyargó turistaútja

A Bélai-Tátra peremén kiépített, a fák fölött, 24 méter magasan vezető tanösvényt, a hozzá tartozó kilátótornyot és persze a panorámát veheted szemügyre a felvételen.

Szerző:
magas-tatra.info
Fotó:
Jozef Pitonák / magas-tatra.info
Pawel Dutka / magas-tatra.info
Jacek Mrugacz / magas-tatra.info
2017. október 8.

A Bélai-Tátra peremén kiépített, a fák fölött, 24 méter magasan vezető tanösvényt, a hozzá tartozó kilátótornyot és persze a panorámát veheted szemügyre a felvételen.

 

A nemrégiben átadott, tanösvényként is funkcionáló turistaút (amiről már mi is írtunk) a Zár melletti Bachleda-völgyben épült, és a maga nemében egyedülálló Szlovákiában. Legegyszerűbben felvonóval vagy gyalog lehet megközelíteni, és belépődíj ellenében sétálhatsz végig rajta. A felnőtt jegy ára 8 euró, a gyerekek, idősek és családok azonban kedvezményekre jogosultak, két felnőttnek és két gyereknek pl. összesen 21 eurót kell fizetnie - írja a magas-tatra.info

 


A 24 méter magasságban kanyargó turistaút 600 méter hosszú és 1,8 méter széles, a kilátótorony pedig 32 méter magas. Utóbbinak bejárható hálót feszítettek ki a tetején, ahonnan a bátrabbak lepillanthatnak a mélységbe. A tervezők összesen 1000 köbméter fát használtak fel az építésnél, a deszkákkal akár a Zár-Késmárk útvonalat (ennek hosszúsága 22 kilométer) is kirakhatták volna. A közelben bobpálya és játszótér is épült.

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Szlovákiában már a fák fölé is építenek tanösvényt

Már a Deseda-tónál is sétálhatsz a lombkoronában

Lombok között sétálhatsz a kaszói erdőben
Ilyen a lombok között sétálni Kaszón
A lombok között is sétálhatsz a Bakonyalján

Cikkajánló