Keresés eredménye

Tavakról és emberekről

A tavak és a közelükben élő emberek története szorosan összefonódik. Legyen az természetes vagy mesterséges eredetű, tó és ember hatnak egymásra, alakítják egymást. A Víz Világnapja alkalmából most következzen néhány történet, tavakról és velük együtt élő emberekről. Virtuális utazás a zempléni hegyektől a főváros kellős közepéig.

2020.03.21.

Katedrális a föld alatt – a kőbányai víztároló

Akik tervezték és építették, nyilván azt hitték, ezt az építményt néhány ott dolgozón kívül soha senki nem fogja látni, ennek ellenére mégis sikerült egy igazi építészeti remekművet létrehozniuk, mely közel 150 éve a funkcióját is remekül ellátja.

2020.03.20.

Parktisztítás, Duna és vidrák a Víz Világnapján

Március 22-én volt a Víz Világnapja. A jeles alkalomból a WWF az ivóvíz-bázisok fontosságára hívta fel a figyelmet, amelyeknek egyik legfontosabb táplálója hazánkban a Duna. Egy új online játék indult ezen a napon, amellyel az érdeklődők saját folyószakaszuk helyreállításával tanulhattak az egészséges élővilágról és az élővizek problémáiról. A jeles esemény jegyében az Élő Duna Turné is kezdetét vette, ami hat Dunamenti országban népszerűsíti majd a vizesélőhelyek védelméhez kötődő regionális kezdeményezést.

2015.03.31.