Öt szuper program a Viz Világnapjára

Március 22-én a Víz Világnapját ünnepeljük. Idén a mottó „Víz a békéért”, ennek szellemében országszerte különféle programokat szerveznek a hétvégére. Összegyűjtöttünk néhányat, amin biztos nem fogtok unatkozni a családdal.

Fotó:
Gulyás Attila / MTSZ (Kiemelt kép)
2024. március 21.

Március 22-én a Víz Világnapját ünnepeljük. Idén a mottó „Víz a békéért”, ennek szellemében országszerte különféle programokat szerveznek a hétvégére. Összegyűjtöttünk néhányat, amin biztos nem fogtok unatkozni a családdal.

1. Gyalogolj a Vízért – Farkasgyepű

Sokan hosszú utat tesznek meg azért, hogy ivóvízhez jussanak. Az együttérzést szeretnék kifejezni a „Gyalogolj a vízért!” nemzetközi akcióval, melyhez a Hatesz Egyesület szervezett túrákkal csatlakozik 6, 12, 22 és 27 km-es távon április 1-jén. A cél Farkasgyepűnek és a környezetének bemutatása.

Mikor?
2024. április 1. 8-17 óra

Hol?
Farkasgyepű

A jelentkezés és a program részletei ide kattintva találhatóak.

2. Víz világnapi túra a Nagy-berekben, a Fehérvízi-lápon

Március 23-án, szombaton rövid, 4 kilométeres túrát lehet bejárni a Nagy-berekben található Fehérvízi-lápon a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében. A séta során a terület történetével és természetvédelmi vonatkozásaival lehet megismerkedni, meg persze a gazdag madárvilággal: ludakkal, récékkel és az őket vonzó ragadozó madarakkal.

Mikor?
2024. március 23. 10-13 óra

Hol?
Nagy-Berek

Részletek ide kattintva, előzetes jelentkezés szükséges.

3. Patakon innen, patakon túl – Víz világnapi rendezvény Királyréten

Az ingyenes családi rendezvényen a Börzsöny vizes élőhelyei állnak a középpontban március 23-án. A Hiúz Házban természetismereti foglalkozásokat tartanak, Potyó Imre a természetfotózás kulisszatitkairól mesél, jelen lesz a Dunavirág Vízibusz, ahol a patalakókat lehet alaposabban szemügyre venni. Lehet majd rovarászni, nyomot olvasni, délután pedig „erdőmerülni” is. Ez utóbbi program regisztrációhoz kötött.

Mikor?
2024. március 23. 10-16.30

Hol?
Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya – Királyrét)

További infó ide kattintva.

4. Víz Világnapi séta a Kis-Strázsa-hegy-lábánál

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kétórás vezetett túrát tart március 23-án a volt szovjet katonai lőtér területén, ahol új vizes élőhelyet hoztak létre. Ne hagyd otthon a gumicsizmát! A programra online kedvezőbb áron lehet jelentkezni, kattints ide.

Mikor?
2024. március 23. 9 órától

Hol?
Esztergom, Strázsa-hegy

Részletek itt.

5. Az ezerarcú víz

A program alkalmával kiderül többek között, hogy mi a különbség a csibor és a csíkbogár között és hogy milyen állatok ihlették meg a Vízipók-csodapók mese szerzőit. A családi napon madárgyűrűzés is lesz, illetve meg lehet tekintetni a Pilisi Len Látogatóközpont modern interaktív kiállítását. A programra online szintén kedvezőbb áron lehet jelentkezni, kattints ide.

Mikor?
2024. március 23. 10-13 óra

Hol?
Pilisi Len Látogatóközpont (Pilisszentiván, Bányász utca 17.)

Még több infó ide kattintva.

Cikkajánló