MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.10.15. 08:30,   Szöveg: Nógrádi Attila,   Fotó: Garancsi Kata, Gulyás Attila

Az utolsó simításokat végzik a Prédikálószéknél felhúzott kilátón

A Vadálló-köveknél készítettük el a novemberi címlapunkat pénteken, és ha már ott voltunk, megnéztük, hogy áll az új kilátó a közelben. Elég jól.

 

Fotó: Gulyás Attila

 

Dömösről közelítettük meg a Vadálló-köveket, hogy meglőjük a novemberi számunk címlapját. A részletekbe most nem is mennék bele, mert arról egy külön poszt fog majd születni a szerkesztőségi blogunkon, annyit azért elárulok, hogy a küldetést sikeresen teljesítettük. Mivel pont a napokban számoltunk be mi is arról, hogy a közeli Prédikálószéken hamarosan átadnak egy új kilátót, adta magát, hogy a címlapfotózás után megnézzük az új építményt.

 

Fotó: Garancsi Kata

 

A piros háromszög jelzést követve, néhány perces kaptatóval érhető el a Vadálló-követől a 639 méter magas Prédikálószék, amelyről annyit kell tudni, hogy a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsa, és elképesztően szép kilátás nyílik onnan a Dunakanyarra, azon belül is leginkább Visegrádra és Nagymarosra.

 

Fotó: Garancsi Kata

 

Az ide épített 12 méter magas kilátón épp az utolsó simításokat végezték ottjártunkkor, egészen konkrétan a korlátokat szerelték fel, ezért nem is csodálkoztunk azon, hogy kedvesen ugyan, de elutasították azt a kérésünket, hogy felmenjünk megnézni az "új" panorámát. Erre egyébként hamarosan amúgy is sort kerítünk, ugyanis október 22-én tartják a hivatalos átadót, amelyre három vezetett túrát is szervez a Pilisi Parkerdő. Ezekre  érdemes mielőbb jelentkezni, mert a maximális létszám túránként 150 fő, és a jelek szerint ugyancsak nagy az érdeklődés a kilátó iránt, mert az erről szóló hírünket rengetegen olvasták, osztották és kommentálták a Facebook oldalunkon.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Vezetett túrák a Prédikálószéki-kilátó átadására

Turistaház a főváros felett

Megújul a Kaán Károly-kilátó a Nagy-Hárs-hegyen

Új perspektívából csodálhatod meg Budapestet

 

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...