MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

HOSSZÚLÉPÉS

2018.07.19.
Szürreális életképek a dunaújvárosi erdőből
Ha a Dunai Vasmű mellett bevetjük magunkat a kiserdőbe, hirtelen mintha egy furcsa, régi sci-fiben találnánk magunkat: a gyár kiszolgált, hatalmas gépeit évtizedekkel ezelőtt a fák között állították fel, mára pedig szépen körbenőtte őket a természet.
2018.07.15.
Tömeg nincs, vadon, az van – Szurdoktúra a Bakonyban
Árnyas lombsátor, burjánzó aljnövényzet, sziklás patakmeder, mohás kőtömbök, bedőlt fák és izgalmas drótkötélpálya. Ördög-árok és Kő-árok. Bejártuk a Magas-Bakony egyik legszebb túraútvonalát, és nem bántuk meg, valamit megéreztünk a Bakony vadságából...
2018.06.17.
Bakony-járók paradicsoma – Cuha-völgy
Nem véletlen, hogy a Magas-Bakony egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. Egyszerre vadregényes, könnyen bejárható, és olyan magával ragadó a táj, hogy szinte észre sem veszed, hogy legyalogoltál néhány kilométert a Cuha patak szurdokában. Magas vízálláskor...
2018.06.02.
Koloska-völgyi kirándulás vadregényes sziklákkal és festői kilátásokkal
Balatonfüredről induló izgalmas körtúra két kilátóval, csodaszép panorámapontokkal és a Balaton-felvidék egyik legváltozatosabb erdei útvonalával turbózva. A Koloska-völgy pedig sokkal érdekesebb, mint amilyet kisebb ismertsége miatt elfoglal a túrázók körében...
2018.05.31.
Gugyor, a bakonyi rejtekhely
A Bakony mélyén, Bakonybél közelében megbúvik egy 300 méteres szurdok, amiért érdemes több órát autózni, buszozni, vonatozni, bakancsot húzni és kilométereket gyalogolni, mert a látvány minden addigi természetélményedet felülírja. Ahová, ha besüt nap...
2018.05.13.
Római fürdő a Gaja-szurdokban
A Keleti-Bakony egyik legszebb helyének tartják a Bakonynána közelében található Római fürdő néven ismert vízesést. Ha van néhány szabad napod, megéri ide ellátogatni, jó túra és kikapcsolódás lehet az egész család számára. Mi bevállaltuk, és elámultunk.
A Teve, a Mackó és a Nagy-Kevély a Pilisben
Megjött a jó idő és a tavasz. Zöldellő lombkoronák, virágillat a levegőben. Kell ennél több egy kiránduláshoz? Mi a Pilisbe ruccantunk ki, ahol egy nem túl nehéz, viszont látványos túrát jártunk be, ami ideális célpont lehet akár gyerekkel is. Van benne szikla, két barlang, egy „egri vár” és jó pár szép panoráma. 2018.05.01.
A bakonyi Gyilkos-tó - feltöltődés receptre
Van a Magas-Bakony rengetegében egy különleges hely, amely egyszerre vad, romantikus és sejtelmes. Ahol a mozdulatlanságba dermedt facsonkok úgy meredeznek ki a víztükörből, mintha évszázadok óta arra várnának, hogy megpillantsd és felfedezd őket. A Gyilkos-tónál megváltozik a világ.  2018.04.26.
Álompart a betondzsungelben
A turizmusról az emberek többségének a műemlékek előtt szelfiző külföldiek, vagy a természetjárás ugrik be, pedig van egy új kirándulós műfaj, amely ezeknek a fogalmaknak az ötvözete, és ami akár többről is szólhat, mint azt elsőre gondolnánk. Mi is ez valójában? 2018.04.23.
Tavaszi zsongás a Jegenye-völgyben
A Solymár közelében lévő Paprikás-patak völgye ideális túracélpont egy családi kirándulásra. Könnyen bejárható, még babakocsival is, és fő vonzerejét a viszonylag kis távolságon belül fellelhető izgalmas látnivalók adják. Találunk itt csörgedező patakot, két vízesést, megmászható dolomitsziklákat, forrást, piknikezésre alkalmas rétet, várromot és kilátópontot. Nem tudom, kell ennél több?  2018.04.12.
Fel a Csóványosra
Minden évszakban ellátogatunk a vadregényes Börzsönybe, a téli hónapokat pedig még véletlenül sem hagynánk ki. Nem csak a havas táj szépsége és a szánkózás miatt. A légköri viszonyok is ilyenkor a legkedvezőbbek, hogy a felhők felett ellássunk egészen a Magas-Tátráig. Január utolsó hétvégéjére is ilyen időt ígértek a meteorológusok, ezért sem mi, sem a fényképező, sem a „tepsiszánkó” nem maradhatott otthon. 2018.02.17.
A köd is remekül áll a Börzsönynek
Ki akarna szürke, ködös tájat látni, és kopasz fák között sétálni az erdőben? Mi. Miért? Mert a Börzsöny ilyenkor egyedi hangulattal, sejtelmes kilátásokkal ajándékoz meg.  2018.01.08.
Mi is újra gyerekek lettünk a Gyadai Tanösvényen
A Naszály északi lábánál kialakított körtúra főleg akkor tökéletes választás, ha gyerekkel vágsz neki, de egy kellemes ősz eleji séta helyszíneként sem utolsó. Szakadék felett átívelő függőhídon lépdeltünk és hosszú pallósoron vesztünk bele a sűrű erdőbe. 2017.09.16.
Budai Térképkör - Avagy, ami a térképen kifér!
Kinek futókör, kinek túraút. Kinek edzés, kinek séta. A mintegy 80 kilométeres Budai Térképkör körtúra bármi lehet, csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle. 2017.08.26.
Gyerkőcökre hangolva – Királyréti tanösvény a Börzsönyben
Nyakunkon a nyár, tombol a vakáció. Jó ötlet lehet a gyerekek felszabaduló energiáinak lekötésére egy jó kis kirándulás a természetben. A hűs erdő és a vízpart kombinációja, megspékelve kisvasutazással, hajtányozással, játszóterezéssel, izgalmas tanösvénnyel pedig szuper időtöltés az egész család számára. És van is ilyen hely, csupán a Börzsönybe, Királyrétre kell elutazni érte. 2017.08.12.
<< 1 2 3 4 5 6 7 >>


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. augusztus
Czigány Dávid:
Első fények
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...