Csipkebogyó, a hecsedlin túl

A Turista Magazin most induló sorozatában hónapról hónapra vadon termő növényekből és gombákból készült ételeket mutatunk be. Novemberben a csipkebogyó kevésbé ismert felhasználási lehetőségeiről írunk.

Szerző:
TM
Fotó:
123rf.hu
Dénes Andrea
2017. november 3.

A Turista Magazin most induló sorozatában hónapról hónapra vadon termő növényekből és gombákból készült ételeket mutatunk be. Novemberben a csipkebogyó kevésbé ismert felhasználási lehetőségeiről írunk.

 

A vadon termő gyümölcsök közül talán a csipkebogyó a legismertebb. De a jól ismert felhasználási lehetőségeken, mint a tea, szörp vagy csipkelekvár, számos egyéb, izgalmas csipkés ínyencséget is készíthetünk. Ilyen például a csipkecibere, a sós-édes tejes leves, ami a népi konyhában jól ismert, de mára már elfeledetté vált.

 

Csipkecibere


Cikksorozatunk elkészítésében egy igazi profi is segít bennünket, Dénes Andrea botanikus, az Erdőkóstoló blog szerzője. Akitől többek között azt is megtudjuk, mikor érdemes a csipkebogyót gyűjteni, és milyen különleges ételeket készítettek belőle századokkal ezelőtt.

 

További részletek a Turista Magazin novemberi számában.

 

A NOVEMBERI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED. 


 

Cikkajánló