MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.09.12. 10:18,   Szöveg: MTI

Film készül a hortobágyi vadlovak rejtett életéről – Előzetessel

A természetfilm egy csikó szemszögén keresztül mutatja be a Przevalszkij-lovak és a körülöttük élő vadállatok életét. A Hortobágyi mese a tervek szerint 2020-ban lesz látható.

Több év tervezés és előkészítés után tavaly ősszel, pontosan egy éve kezdte el Török Zoltán rendező-producer és stábja a vadlovakról szóló, Hortobágyi mese című film forgatását – írja az MTI. Magyar-német-osztrák-svéd koprodukcióban készül, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. Az operatőr Jan Henriksson, a vágó Hargittai László, a hangmérnök pedig Várhegyi Rudolf.

 

Fotó: hnp.hu


A csapat már 140 napot forgatott, és még legalább ugyanennyi áll előttük. A film története egy Przevalszkij-ló csikó életét követi végig a születéstől kezdve, az ő szemén keresztül láthatja majd a közönség a csapatában lejátszódó drámákat, a körülöttük élő vadállatokat, és a puszta változását évszakról évszakra. A mozifilm mellett egy rövidebb, tévés változat is készül, mindkettőt 2020-ban fogják bemutatni.

 

Fotó: hnp.hu


Török Zoltánhoz köthető a 2011-es nagysikerű Vad Magyarország – A vizek birodalma című alkotás is, ami világszerte húsz országban nyert el díjakat.


A Hortobágyi mese előzetese nagyon meggyőzőnek tűnik:

 

 

Kapcsolódó cikkünk:

Vadlovak között a Hortobágyon

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. július
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...