Keresés eredménye

Idén más lesz a hortobágyi kihajtás ünnepe

Az idei évben sem marad el az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park népszerű eseménye, de a vásártér ezúttal kimarad a programból. Cserébe két napon át tartó rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

2023.03.14.

Lenyűgöző pillanatok a Hortobágyról

Folytatódik az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park videós kalendáriuma, a februári videóban a vizes élőhelyek jellemző lakóit láthatjuk testközelből, többek közt tekintélyt parancsoló rétisasokat, zsákmányát majszoló európai vidrát, és hatalmas csapatokban zsibongó nagy lilikeket.

2023.02.22.

A legvarázslatosabb téli kirándulóhelyek

Télen igazán különleges arcát mutatja a természet, és bár most egy cseppnyi felmelegedésre számíthatunk, ne feledjük, még bőven van hátra a fagyos évszakból. Cikkünkben olyan téli túracélpontokat gyűjtöttünk össze az ország minden tájáról, ahol garantáltan leesik az állad a látványtól.

2023.02.12.

Videón a csodás téli Hortobágy

Egy havonta jelentkező videósorozaton keresztül ismerhetjük meg a Hortobágy természeti értékeit, ezúttal a téli puszta csodás pillanataiból kapunk ízelítőt.

2023.02.06.

Megdöbbentő képek és videó a Hortobágyon pusztító tűzről

Pernyét felkapó forgószél, hamuban keresgélő gólyák és szalakóták, apokaliptikus pillanatképek a Hortobágyról. Az idei súlyos aszály miatt már sok helyen kapott lángra a magyar puszta. A 265 hektárt felemésztő, Angyal-háza pusztán keletkezett tűz oltási munkálatairól és a tűz okozta érdekes természeti jelenségekről Szilágyi Attila természetvédelmi őr készített látványos videót és képeket.

2022.07.20.