MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.01.30. 14:04,   Szöveg: TM,   Fotó: Szigeti-Böröcz Ferenc, Gulyás Attila, Garancsi Kata

Itt a februári Turista Magazin

A hideg ne tántorítson vissza a szabadban töltött kikapcsolódástól: e havi lapszámunkban bemutatjuk Szlovákia legjobb hótalpas terepeit, a Pilis legszebb kilátásait, és felfedezzük a palóc Olimposzt is. Január 31-től az újságárusok polcain az új Turista Magazin.

Fotó: Szigeti-Böröcz Ferenc

 

Vakító fehérség mindenütt, alattunk felhőtenger – ebbe az élménybe kóstolhatunk bele hótalppal, például Szlovákiában. Kitekintő rovatunkban most a természetjárásnak ezt a különleges formáját mutatjuk be túratippekkel. Ha viszont kicsit közelebbi, és kevésbé kockázatos túrát szeretnél tenni egy kevésbé ismert helyen, követheted Ti írtátok rovatunk szerzőjének példáját, aki Tardonát és környékét járta be.


A füzéri várat egy pár éve teljesen átalakították, amit néhányan örömmel, mások kevésbé elégedetten fogadtak. Lapszámunkban bemutatjuk a látványos fekvésű építmény átalakulását.

 

Fotó: Gulyás Atiila


Márciusban nyit a Pazsag turistaház, amit mi még „premier előtt” tesztelhettünk, és elmondhatjuk, hogy aki csendes, erdei környezetet keres, de a komfortból sem szeretne alább adni, és fontos szempont számára, hogy sok felfedeznivaló és kirándulási lehetőség legyen a környéken, nem fog csalódni.


Az új év örömére új rovatokkal jelentkezünk. Ilyen a Jelvényvadász, amelyben elsőként a Pilisi kilátások pecsétgyűjtő túráról mesélünk, a Városi séta rovatban pedig a Gellért-hegy forrásainak nyomába eredünk.
Talán sokan hallottak róla, hogy 2002 januárjában egy barlangi búvár fogságba esett a Rákóczi-barlangban, a mentőakció pedig majdnem öt napig tartott. Az eset részleteiről is olvashatsz magazinunkban.

 

Fotó: Garancsi Kata


Ha fontolgatod, hogy részt veszel egy szervezett magashegyi túrán, nyilván szeretnél biztonságban elérni a célba, majd onnan hazatérni – azonban korántsem mindegy, hogy kire bízod az életed. Amennyiben körültekintően szeretnél választani, erről szóló cikkünket ajánljuk a figyelmedbe.


E havi Körképünkben fejlámpák közül mazsolázgathatsz, a Zöldhullám oldalain megismerkedhetsz a városban telelő erdei fülesbagollyal, Gasztro rovatunkból pedig megtudhatod, hogyan készíthetsz például csalánszószt puliszkával.

 

A FEBRUÁRI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...