MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.05.14. 12:12,   Szöveg: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság,   Fotó: Faragó Adám, lepkeszet.hu

Itt egy vadiúj lepkés honlap

Hiánypótló lepkeszet.hu honlap indult az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével és a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület gondozásában. Itt mindent megtalálhatsz, amit a lepkékről tudni érdemes. 

Fotó: lepkeszet.hu

 

A napokban indult útjára a lepkeszet.hu oldal – osztotta meg a hírt az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság honlapján. A lepkés honlap egyedülálló abból a szempontból, hogy az első olyan kizárólag lepkékkel foglalkozó magyar webes felület, melyen egyrészt több különféle fórumtopik biztosít lehetőséget a lepkészetet felölelő legkülönfélébb témák megvitatására. Másrészt tematikus galériába tölthetik fel a lepkerajongók érdekes és mutatós lepkefotóikat, illetve közvetlenül az oldalon is megoszthatják egymás között terepi megfigyeléseiket.

 

Fotó: Faragó Adám / lepkeszet.hu

Arctornis l-nigrum (L-betűs szövő)

 

Az új, interaktív lepkés oldal üzemeltetőinek nem titkolt célja – a lepkészet népszerűsítése mellett –, hogy a madarászok körében már jól bejáratott birding.hu honlaphoz hasonlóan szeretnének lehetőséget biztosítani a lepkékkel, lepkészettel kapcsolatos információk, tapasztalatok, képek, megfigyelések egy helyen történő megosztására. Néhány oldal feltöltése még folyamatban, de akit érdekel a téma, már most is sok szép lepkefotóval és számos hasznos információval lehet gazdagabb a lepkék világáról.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Májusban még elcsípheted az egyik legszebb lepkénket

Lepkeparádé a Kígyósi-pusztán

Két év felfüggesztett kaptak az illegális lepkevadászok
 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...