MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.12.18. 13:00,   Szöveg: TM,   Fotó: Tóth Judit, firefliesandmudpies.com, mirandamade.com, stowandtellu.com, aboutamom.com, craftberry brush,

Karácsonyi díszek, egyenesen a kertből

Ha valaki természetes alapanyagokból szeretne karácsonyi dekorációt készíteni, ma már remek ötleteket találhat az interneten. Néhány gally, szalag és toboz, és máris kész az ötletes dísz.

Mikor bevállaltam ezt a feladatot, leginkább az motivált, hogy így legalább biztos neki fogok majd ülni a karácsonyi dekorációk és díszek gyártásának. Egyébként sajnos, időm sincs nagyon ilyesmire, és bevallom, nem is szoktam megszállottan kézműveskedni. Pedig kisgyerekes anyukaként bizony jól jönne ez a hobbi.

 

 

Aztán elkezdtem a neten böngészni a környezettudatos karácsonyi dekorációk után, és rájöttem, hogy nálam kreatívabb emberek már remek ötleteket találtak ki, melyek között sok olyan is akad, amelyhez nem kell DIY (Do It Yourself) bloggernek lenni. Következzen egy kis válogatás olyan díszekből, melyekhez nem kellenek extra alapanyagok, a hozzávalók többségéhez elég a házban, a kertben vagy a közeli parkban körülnézni.


Az egyik legsokoldalúbb alapanyag a fenyőtoboz, amelyből a díszek mellett adventi koszorút, karácsonyi kopogtatót vagy lakásdíszt is lehet készíteni.

 

Fotó: Tóth Judit

Toboz masnivalEgy igazán egyszerű és szép darab, amihez tobozon kívül csak egy szalagra van szükség

 

 

Rénszarvas tobozbólEgy kedves dísz, a tobozfejű Rudolf. A szemeket és az orrot filcanyagból is lehet készíteni. Ami számomra nehézség volt, az az ágakból készült szarv felaplikálása. Végül vékony dróttal sikerült.

 

 Fotó: Tóth Judit

 Manók tobozbólA kedvenceim. A toboz mellett csak egy fagolyóra van szükség a fejhez, a kalap filcből, a sál maradék szalagból készült.

 

 Fotó: Tóth Judit

Bagoly dióból – A toboz mellett a másik favoritnak számító alapanyag a dió, amelyből a fantáziánktól és kézügyességünktől függően, különböző aranyos állatokat készíthetünk, például rénszarvast vagy baglyot

 

Szintén nagyon jópofák az ágakból és gallyakból készített díszek. Ezekhez szintén elég csak a kertbe kimenni, és összeválogatni a megfelelő formájú darabokat. Arra érdemes ügyelni, hogy az ősszel összerakott kis farakásokat nagyon azért ne bolygassuk meg, mert előfordulhat, hogy azokban kisebb állatok húzták meg magukat télire.

 

 Szalagokból készült karácsonyfaA kis ágdarabon kívül csak a régi szalagokra van szükségünk. Ezekből pedig minden lakásban kallódik néhány a szekrény mélyén.

 

 

 

  Karácsonyfa ágakbólEgyszerű és nagyszerű, szerintem így jellemezhető legjobban ez a dísz, melynek elkészítéséhez az ágakon és egy darab kartonon kívül csak egy jó ragasztóra lesz szükség

 

 

 Ágakból készült hópehelyÖnmagukban is szépek, de egy díszes, régi gombbal, fenyő- vagy tujaágakkal, pár piros bogyóval már igazán mutatós darabok készíthetők

 

 

 Puzzle-hópehely – Minden kisgyerekes háztartásban akadnak kóbor kirakódarabok is. Hogy honnan jöttek, már senki sem tudja, de megmagyarázhatatlan módon egyik meglévő kirakóhoz sem illenek. Ezek a puzzle-darabok most új szerepben, hópehelyként mutathatják meg magukat.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

A természetből is meríthetsz a karácsonyi dekorációhoz

Fenyőmustra: mindent a karácsonyfákról

Az ország legkülönlegesebb adventi forgatagai

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...