MOLFresh Corner

MOL természetjáró blog

2020. június 9.

Kampány a biztonságos utazásért

Közös kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség, a MOL, a MÁV és a Volánbusz. A cél, hogy mindenkiben tudatosítsák: itthon biztonságosan utazhatnak, és a koronavírus-járvány lecsengése után újra felfedezhetik Magyarország csodáit.

A belföldi turizmus fellendítéséért indított kampány üzenete, hogy itthon bátran útra kelhetünk, mert akár autóval, akár vonattal, akár busszal indulunk útnak, biztonságban vagyunk.

Érintésmentesség, távolságtartás a MÁV járatain

A biztonságos utazás érdekében a MÁV érintésmentes jegyvásárlásra ösztönzi az utasokat a pályaudvarokon és a vonatokon. A kellő távolság megtartásáért a balatoni vonatokon csak minden második helyet értékesítenek, és több IC-kocsit indítanak. Az étkezőkocsik étel- és italkínálatát elvihető csomagolásban is elérhetővé teszik.

A Balaton Expresszen tavaly nagy sikert aratott étkezőkocsi szolgáltatás kínálata idén bővül, illetve SZÉP-kártyával is lehet fizetni. Dolgoznak egy Utasellátó applikáció fejlesztésén is. Több új szezonális balatoni jegytípust is elérhető lesz a nyár folyamán. A 24 illetve 72 órás érvényességű, Balaton napijegy korlátlan számú utazásra jogosít a tó körül, és a balatonfenyvesi kisvasúton.

A MÁV fontos üzenete: „Tervezz előre, vásárolj időben!”. Az elővételi jegyvásárlásnak különösen a hétvégi balatoni forgalomban lesz jelentősége, hiszen ezzel is elkerülhető, hogy a 50%-os kapacitáskorlátozás miatt esetleg ne maradjon jegy a kiszemelt vonatra.

Ózonos fertőtlenítés, mobil jegyvásárlás a Volánbusznál

A társaság mindent elkövet utasai és munkatársai egészségének védelme, a biztonságos utazás biztosítása érdekében. A március végén bevezetett mobiljeggyel elérhetővé tették a készpénzmentes jegyvásárlást, folyamatosan fejlesztik az online is elérhető termékek körét.

Fokozott figyelemmel és rendszerességgel takarítják az autóbuszokat és az állomásokat, a járművezetők és a pénztárosok maszkot viselnek. Országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót helyeztek ki az állomásokon, az autóbuszok utasterében ózonos légtér-fertőtlenítést vezettek be.

Folyamatosan fejleszt, játékra hív a MOL

A töltőállomásokon a legszigorúbb higiéniai intézkedéseket vezették be. Legalább óránként tisztítják és fertőtlenítik a töltőállomásokat, plexifallal védik ügyfeleiket és kollégáikat. Az alkalmazottak maszkot és kesztyűt viselnek. Csak előrecsomagolt pékárukat kínálnak, a kávét pedig papírpohárban értékesítik. Újdonságként a Balaton környéki töltőállomásokon már tesztelik az „érintésmentes mosdókat”, ahol a kézmosásnál semmihez sem kell hozzáérni.

Júniustól kibővítik a MOL LIMO szolgáltatásait, a perc alapú bérlés mellett kedvező áron napidíjas bérlésre is lehetőség nyílik. Így egy-egy rövidebb belföldi kirándulást akár LIMO-val is meg lehet tenni. A MOL nyáron a biztonságos utazás jegyében játékra is invitál a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) közösen. „Kalandra fel” szlogennel 50 helyszínt, látványosságot ajánl az utazók figyelmébe, ahol a MOL vásárlókat kedvezmények, játék, nyeremények várják.

A Keleti-Mecsek esszenciája

A Keleti-Mecsek esszenciája

2021.02.25.

A Keleti-Mecsek egyik völgyfőjében áll a Réka-kunyhó, a térség felfedezésének ideális elhelyezkedésű bázisa. Szomszédságában a hegyvidék messze földön neves látnivalóit találjuk: a Mecsek legmagasabb pontját, a Zengőt, Óbányát és vízesésekkel, zúgókkal tarkított völgyét, illetve Kisújbánya kilátóját.

→ Tovább
A Börzsöny legizgalmasabb vára – Drégely

A Börzsöny legizgalmasabb vára – Drégely

2021.01.06.

Több mint 700 éve vár, ebből közel 500 éve rom. Mindenki hallott már róla, de jóval kevesebben jártak a falainál. Ostrománál a magyar történelem egyik legdrámaibb küzdelme zajlott, várkapitánya – Szondi György – pedig a török háborúk egyik legvitézebb harcosa, aki hősiességével örökre beírta magát a történelemkönyvekbe.

→ Tovább
Az örök dilemma - szintetikus vagy pehelytöltet?

Az örök dilemma - szintetikus vagy pehelytöltet?

2020.12.14.

A pehellyel töltött outdoor termékek napjainkban is verhetetlennek tűnnek tömeg-térfogat arány és hőszigetelő képesség tekintetében, a szintetikus töltőanyagúak felzárkózása ugyanakkor szédületes sebességgel zajlik. Utóbbiak elvitathatatlan előnye, hogy sokkal jobban tolerálják a nedvességet, mint a természetes eredetű szigetelőanyagot tartalmazó társaik, továbbá az, hogy egy leheletnyivel olcsóbbak is. Ezt már korábban is megállapítottuk, de a helyzet ma is változatlan.

→ Tovább