Tóni a kéken

2015. szeptember 3.

Miklósa Erikával a Bakonyban - Jásdtól Csókakőig - 18-19. nap

Tegnapelőtt Tóni már jó korán elindult Lacival, hogy minél kevesebbet kelljen gyalogolniuk a nagy hőségben, de így is utolérte őket a meleg.

A csapathoz új kísérők csatlakoztak: Fráter Attila és Jánni Tamás. Attila már a kezdetek óta nagyon drukkol Tóninak, Tamás pedig a Vándor becenévvel büszkélkedhet. Mindketten rendszeresen túráznak, Attila gombászik is.


Kisgyónbánya után a legnehezebb szakasz a Burok-völgy fölötti út volt. A forróságon kívül itt rengeteg kidőlt fa, gyökér és kövek nehezítették az útjukat. Mégis érdemes volt küzdeni, mert Bakonykútiban a világhírű operaénekesnő, Miklósa Erika várta őket. Tóni rettenetesen izgult emiatt, de végül életük egyik legszebb estéjét töltötték el Erikánál.

 

Fotók: Garancsi Kata


A csapat egy nagyon kedves, nyitott, természetes embert ismerhetett meg, akinél mindenki pillanatok alatt otthon érezte magát. A művésznő családja is fantasztikus, és a falusi ház, amelyben élnek, egy igazi kis ékszerdoboz Bakonykútiban. Tóniék fergeteges vacsorát kaptak: Miklósa Erika szarvaspörköltjére sokáig emlékezni fognak. Erika rendszeresen sportol, így egyértelmű volt, hogy másnap elkíséri Tónit egy szakaszon.

Aznap Tóni füzete újabb három pecséttel gyarapodott, Jásdon, Csőszpusztán és Kisgyónbányán (itt matrica volt) szerezte be őket. Ezen a szakaszon Fráter Attila, Jánni Tamás és Gaál László kísérték.

 


Tegnap reggel indulás előtt Erika nadrágszíjat cserélt Tónival - a dolog úgy esett, hogy Tóni szarvasagancsból készült övcsatja nagyon megtetszett az operaénekesnőnek. Cserébe Erika dedikált egy övet Tóninak, és még uzsonnát is csomagolt.


A csoport hatalmas szélviharban indult Fehérvárcsurgó irányába. A víztározónál igazi tengerparti hangulat fogadta őket, a szél hatalmas hullámokat korbácsolt a vízen. Innen az aznapi kedvenc helyszínük, a Gaja-völgyi Tájcentrum felé túráztak tovább.

 

 

Tóni a bodajki sípálya tetejére tartó meredek szakaszon is nagyon gyorsan haladt. A pálya sajnos teljesen lepusztult. Bodajki fagyizás után a társaság Csókakő felé vette az irányt. Sajnos itt az országúton vezet a Kék, amit Tóniék nagyon nem szerettek, de Csókakőre érve a vár látványa ezt feledtette velük. Ezt az éjszakát a csapat a vár alatti szőlőhegyen töltötte a viharban, de mindannyian annyira elfáradtak, hogy az időjárás már senkit sem zavart.

 


Tóni tegnapi kísérői Miklósa Erika, Adler János, Garancsi Kata, Gaál László és Friesz Mónika voltak. A csapat Bakonykútin, Fehérvárcsurgón, Bodajkon és Csókakőn pecsételt.

 

Toronyiránt és busszal az Alföldön - Furtától Körösnagyharsányig

Toronyiránt és busszal az Alföldön - Furtától Körösnagyharsányig

2016.06.17.

Furtán elköszöntünk Olgától, aki kikísért minket a falu határába, és bízva abban, hogy profi túrázókkal van dolga, útnak eresztett minket. Addig nem is volt baj, amíg az országúton gyalogoltunk, viszont amikor letértünk a földútra, elvesztettük a jelet, aztán az utat, mert mindent nyakig érő gaz borított.

 

→ Tovább