100 éves az MTSZ

2013. november 30-án ünnepelj velünk!
Olasz Kultúrintézet (Budapest, Bródy Sándor utca 8.)

Szerző:
MTSZ
2013. november 14.

2013. november 30-án ünnepelj velünk!
Olasz Kultúrintézet (Budapest, Bródy Sándor utca 8.)

 

Micsoda év volt 1913!

o Felfedezik az A-vitamint, elkészül Chaplin első filmje, New Orleansban először szólal meg a dzsessz, megszületik Weöres Sándor költő, valamint a világ egyik leghíresebb fotográfusa, Robert Capa. Fedák Sári filmezni kezd, megnyitják a Széchenyi fürdőt, megszületik Gobbi Hilda, és hazánkban először volt nőnap. 1913-ban állt szolgálatba első tengeri személyszállító hajónk, a Ferenc József nevét viselő gőzös, megnyílik a balatoni jachtklub, Amerikában üzemelni kezd az első benzinkút, felépül Debrecenben a nagyerdei víztorony, továbbá megjelenik az első keresztrejtvény. Megalakult a Magyar Sí Szövetség, a Tátrai Önkéntes Mentő Bizottság, átadták az új kilátót az Írott-kőn, nemzetközi síversenyt rendeztek Tátraszéplakon.

 


Ám a legfontosabb, hogy ebben az évben alakult meg az MTSZ!

100 év telt el azóta, és mi, természetjárók, az első percétől az utolsóig örömmel éltük meg, szerettük, tiszteltük és túráztuk végig ezt az időszakot. Az MTSZ kitörölhetetlen tintával írta be magát a magyar természetjárás történetébe. Tisztelgünk e nagyszerű teljesítmény előtt, amikor 2013. november 30-án összegyűlünk, hogy alapítóinkra, kiváló elődeinkre, csodálatos eredményeinkre, múltunk és jelenünk hőseire, összetartó közösségünk legendás erejére emlékezzünk. Együttlétünk egyben kezdete az előttünk álló 100 évnek. Ön nemcsak része, hanem részese is ennek a történelemnek és közös jövőnknek. Büszkén hívnuk, tisztelettel várunk és szeretettel fogadunk Téged és partnered az MTSZ 100 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen.

 

Gyere el, ünnepelj velünk!

2013. november 30., 11.00

Olasz Kultúrintézet
(Budapest, Bródy Sándor utca 8.)

 

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes programot itt olvashatjátok!

 

Regisztráció: Barkó Csaba
(tel.: +36-20/359-6822,
e-mail: barko.csaba@termeszetjaro.hu)

 

 

A 100. évfordulót azért ünnepli szövetségünk ebben az épületben, mert 1913-ban éppen itt alapították meg a Magyar Turista Szövetséget.

 

 

 

 

Pécsett is megemlékeznek az évfordulóról
A Mecsek Egyesület, mint alapító egyesület, 2013. november 30-án a Városházán és a Széchenyi-téren ünnepli a Magyar Turista Szövetség létrejöttének 100. évfordulóját.


PROGRAM:
9,30 Térzene a Széchenyi téren (A 100 éves Feketegyémánt Fesztivál Fúvószenekar műsora)
10,00 Köszöntőt mond:Dr Páva Zsolt Polgármester, a Mecsek Egyesület Elnöke
10,10 Megemlékezést tart: Dr Polgárdy Géza Szakíró, a ME tagja
11,00 Konferencia a Városháza Dísztermében.
11,00 Skype kapcsolat a Budapesti megemlékezés résztvevőivel.

 

 

 

 

Cikkajánló