100 órával több napsütés - Karintiában ilyen a tél!

Ausztria napfényes déli részén valóra válnak a téli álmok, méghozzá a széles és előkészített pályákon töltött síelési élménynek, valamint a sípályákon kívül kínált változatos ajánlatoknak köszönhetően. 23 síterület - amelyek közül néhány 3000 méterrel a tengerszint felett fekszik, míg a többi családok számára lehet kiváló úti cél - gondoskodik arról, hogy mindenki megtalálja álmai szakaszát.

Szerző:
ÖW
Fotó:
Kärnten Werbung/Franz Gerdl
Tourismusbüro Katschberg
Regionalmanagement Lavanttal
2014. december 15.

Ausztria napfényes déli részén valóra válnak a téli álmok, méghozzá a széles és előkészített pályákon töltött síelési élménynek, valamint a sípályákon kívül kínált változatos ajánlatoknak köszönhetően. 23 síterület - amelyek közül néhány 3000 méterrel a tengerszint felett fekszik, míg a többi családok számára lehet kiváló úti cél - gondoskodik arról, hogy mindenki megtalálja álmai szakaszát.

Sőt, néhány síterület Ausztria legjobbjai közé tartozik. Az Alpok déli oldalán fekvő Karintiát, földrajzi elhelyezkedése miatt, gyakran kényezteti a napsütés. A látogatók hóesésben gazdag klímájú telet és évente 100 órával több napsütést élvezhetnek, mint más, az Alpok főgerincétől nyugatra eső síterületeken. Ezenkívül Karintia különösen hóbiztosnak számít: pl. 2013/2014 telén az ide ellátogatók élvezhették a legtöbb havat az Alpokban. A Topskipass Kärnten-Osttirol-Gold és számos más regionális síbérlet, valamint a különböző vonzó szolgáltatásokat és „ski-for-free” ajánlatokat tartalmazó átalányárak nem csak a családok szempontjából számítanak különösen kedvező árfekvésűnek. 

 

Az ínyenceknek rengeteg örömöt kínál a sok csábító, sípályákon kívüli alternatív program. Így például számtalan befagyott tó várja a korcsolyázást és a jégkuglizást (a curlinghez hasonló ügyességi sport) kedvelőket. Ezenkívül Karintia időtlen idők óta a sítúrázók és a különcök kedvenc helyének számít. A sífutópályák, a kivilágított szánkópályák és a hótalpas túrák gondoskodnak a változatosságról.

A síeléssel töltött nap Karintiában téli wellnesszel zárul. Nemcsak a Bad Kleinkirchheimben található termálfürdők, hanem a Warmbad-Villachban lévő KärntenTherme”, a karintiai tavak mentén található fürdőházak, valamint a számos, közvetlenül valamelyik szállodához tartozó wellnesslétesítmény is erővel és energiával való feltöltődésre invitál.

 

A négy lavanttali síterület - Koralpe, Klippitztörl, Hebalm és Weinebene - mind arra vár, hogy a síelés, snowboardozás, szánkózás, a hótalpas túrák vagy a teliholdkor tett fáklyás túrák során felfedezd őket. Egytől egyig idilli téli tájjal körülölelt, az A2-es autópálya közelsége miatt könnyen megközelíthető, élvezetes családi paradicsom speciális gyermekkedvezményekkel és akciós családi ajánlatokkal.

 

 

Könnyen megközelíthető, élvezetes családi paradicsom speciális gyermekkedvezményekkel és akciós családi ajánlatokkal

 

A Koralpe ezen a télen néhány újdonsággal áll elő: az új hóágyúknak köszönhetően garantáltan kitűnő élvezetben lesz részed a sípályákon. És nemcsak a hó, hanem a tengerszint feletti  magasság miatt is. Hisz a felvonók akár több mint 2000 méter magasra felviszik a síelőket. Az új trendsportok figyelembevételéről a fiataloknak készült „Freestyle-Park” gondoskodik. Klippitztörl vezetősége szintén valami újjal kedveskedik vendégeinek: 2014. december 20-ig és 2015. március 1-től bizonyos szállásadók esetén a szoba ára már tartalmazza a 28 kilométernyi sípályára szóló síbérlet árát is. Weinebene és Hebalm - eredeti síkunyhóival - évek óta vonzó családi síterületnek számít. Az élvezetes sífutópályák szintén vonzerővel bírnak. A Lavanttal romantikus téli tája mindenképpen sokáig emlékezetes marad.

 

 

A Lavanttal romantikus téli tája mindenképpen sokáig emlékezetes marad.

 

Hasznos információk
A 2015-ös világkupa ismét Karintiában állomásozik: január 10-11-én a világ leggyorsabb hölgyei Bad Kleinkirchheimbe jönnek, hogy megmérkőzzenek lesiklásban és szuperkombinációban.


További információk és vonzó ajánlatok

„A szállodából közvetlenül a pályára” - erről szól a Katschberg családi síterület. A lehető legjobban előkészített sípályák minden síelő szívét megdobogtatják. Amennyiben valamelyik Falkensteiner vagy Hinteregger szállodában laknak, a hotelből közvetlenül a pályára mehetnek, az alábbi mottónak megfelelően: „Csatold fel a léced, és már indulhat is a síelés!” Az 1 640 és 2 220 méter közötti tengerszint feletti magasságnak köszönhetően garantált a hó. A legmodernebb hóágyúval rendelkezik a sípályák 100%-a. Összesen 70 kilométernyi pálya hever a Katschberg-rajongók lábainál! A Katschberg azonban a legifjabb vendégek számára a valódi paradicsom, akikre itt igazi kényeztetés vár. A „Katschi's Kinderwelt”-nek köszönhetően a gyerekeknek egy külön nekik lefoglalt pálya áll rendelkezésre. Sípályák mentén álló, beszélő rajzfilmfigurák buzdítják a gyermekeket elhaladáskor, a  Mini-Jet, azaz a gyermekbarát tányéros felvonó pedig ismét a kiindulási pontra viszi őket. A Katschbergen valóssággá válik a téli mese!

 

 

 A szállodából közvetlenül a pályára” - erről szól a Katschberg családi síterület

 

Csomagajánlatok rövid üdülésekre
Családi síélmények Lavanttalban: 649 eurótól
Katschberg Síszezonnyitó Plus: személyenként 166 eurótól

 

 

 

Cikkajánló