Hírek

2016 legizgalmasabb természetfotói

November 8-án a Magyar Természettudományi Múzeumban kiderül, hogy ki lesz az Év Természetfotósa 2016-ban. 

Szerző:
TM
2016. november 8.

November 8-án a Magyar Természettudományi Múzeumban kiderül, hogy ki lesz az Év Természetfotósa 2016-ban. 

Az idén 24. alkalommal hirdette meg a naturArt, a Magyar Természetfotósok Szövetsége a Saubermacher - Az Év Természetfotósa pályázatot. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra november 8-án kerül sor a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol a pályázat legjobb képeiből kiállítást is rendeznek. A kiállítást november 9. és december 31. között tekinthetik meg az érdeklődők. Az itt látható díjnyertes fotók kerültek be az Alexandra kiadásában megjelent, Az év természetfotói Magyarország 2016 című kötetbe.

 

Fotó: Kis Dávid
Fotó: Kis Dávid

Kis Dávid - Hajnali fogás

 

A díjátadó, az ünnepélyes kiállításmegnyitó és Az év természetfotói Magyarország 2016 című album könyvbemutatójának időpontja: 2016. november 8., 17 óra. Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum Semsey Andor Előadóterme és Kupolacsarnoka. (1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.)

 

Fotó: Radisics Milán
Fotó: Radisics Milán

Milan Radisics - Méhfarkas

 

A kiállításmegnyitót és a díjátadót élőben is megnézheted a naturArt oldalán.

 

A díjról
A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége 24. alkalommal rendezi meg hazánk és a régió legjelentősebb természetfotós versenyét, Az Év Természetfotósa című pályázatot. A szövetség közleménye szerint a zsűrizés a teljesen átláthatóság jegyében zajlik. Az első fordulóban a zsűri mintegy 1000 képet választ ki a beküldött fotókból. A második fordulóban a pályaművek száma mintegy 400-ra szűkül, míg a harmadikban a zsűri a kiállításra kerülő kb. 100 képet választja ki. A kategóriák helyezési sorrendjét és a díjakat a zsűri a negyedik fordulóban, zárt ülésen dönti el. A zsűrizés második és harmadik fordulója nyilvános, amely az interneten, az etf.naturart.hu oldalon nyomon követhető.
 

 

Kapcsolódó cikkeink:

2015 legjobb természetfotói 

Magyar fotós hölgyet is díjaztak a németországi versenyen 

Ezek a legviccesebb állatfotók 2016-ban

Fókuszban a természet - Potyó Imre 

Cikkajánló