45 kiló lisztből és 100 tojásból állt össze a mézeskalácsfalu

Geresdlakon idén is megformálták a falu minden utcáját, házát a karácsonyi édességből.

Szerző:
sokszinuvidek.24.hu
Fotó:
facebook.com/Geresdlak
2016. december 5.

Geresdlakon idén is megformálták a falu minden utcáját, házát a karácsonyi édességből.

45 kiló liszt, 20 kiló cukor, 7 kiló méz, 100 tojás, fahéj, margarin és szódabikarbóna. Ennyi alapanyagból készült az idén a 110 mézeskalács ház, melyeket a helyiek nagy műgonddal, az apró részletekre is figyelve alkottak meg a Baranya megyei község lakói. A település makettje a templomot, az óvodát, de még a futballpályát is megjeleníti. A látvány mellett persze az illat is fenséges.

 


A geresdlaki Német Klub Kulturális Egyesület most kilencedik alkalommal nyitotta meg a Mézeskalácsfalu kiállítást, ami a Hunyadi u. 21. alatt, a régi iskola épületében tekinthető meg február végéig. 

 

 

 

Kösd össze egy túrával

Geresdlak környékén dombhátak, lankák, völgyek, ligetek váltakoznak. A közeli Geresdi-dombság több túralehetőséget is kínál.

 

Zöld sáv jelzés: Feked, buszforduló - Gyantás-völgy - Harsányi-kereszt (4 km)
Kék irányított kör jelzésű turistaút: Feked, Fő út - Pest-kereszt - Kökény-árok - Mészkemencei erdei feltáróút - Harsányi-kereszt - Gyantás-völgy - Stiller-kereszt - Schmidt-kereszt - Feked, Fő út (10 km)

Zöld irányított kör jelzés: Feked, Fő út - Schmidt-kereszt - Volt vasúti megálló - Jakabéczy-kereszt - Weber-kereszt - Jaschek-kereszt - Trefortpusztai műút - István-kunyhó, elágazás - Harang-tető - Stiller-kereszt - Feked, Fő út (12 km)

Sárga négyzet jelzés: Baranya és Tolna megye határa, sárga sáv elágazás - Holló-tető - István-kunyhó - Trefortpusztai műút, zöld irányított kör elágazás (1,4 km)

 
 

Kapcsolódó cikkeink:

A falu, ahol minden mézeskalácsból van

Így hódoltunk a téli örömöknek az elmúlt évszázadban

A természetből is meríthetsz a karácsonyi dekorációhoz

Fenyőmustra: mindent a karácsonyfákról

Cikkajánló