A 89 éves nagyi szeretné bejárni az USA nemzeti parkjait

Az ohiói nagymama 85 évesen kezdte el a nagy utazást, és az elmúlt négy évben többet látott a világból, mint eddig egész életében. Unokájával 29 nemzeti parkban voltak már. A cél, hogy mind a 61-be eljussanak.

Szerző:
cbsnews.com
Fotó:
www.facebook.com/GrandmaJoysRoadTrip
2019. augusztus 16.

Az ohiói nagymama 85 évesen kezdte el a nagy utazást, és az elmúlt négy évben többet látott a világból, mint eddig egész életében. Unokájával 29 nemzeti parkban voltak már. A cél, hogy mind a 61-be eljussanak.

A 89 éves Joy Ryan egész életét egy ohiói kisvárosban töltötte. Míg a férje élt, minden télen elutaztak egy floridai tóhoz, de ki tudja, miért az óceánt sosem érintették. De Joy többezres hegyeket, vad folyókat és homokdűnéket sem látott. Férje húsz évvel ezelőtt meghalt, és három fia közül kettőt elvesztett. Mindezek ellenére azonban igyekezett pozitív életszemléletét megőrizni, és minden reggel hálát ad azért, hogy új nap virrad rá.

 

 

Amikor unokája, a főiskolás Brad mesélt neki az Appalache-hegységben tett túrájáról, a nagymamája megjegyezte, mennyire sajnálja, hogy az ő életéből kimaradtak az ilyen élmények. Brad ekkor döntötte el, hogy szeretné megmutatni nagymamájának az óceánt és a hegyeket. Elvitte egy háromnapos túrára az Appalache-hegységben található Great Smoky Mountain Nemzeti Parkba. Joy akkor volt 85 éves.


„Ezen az úton jöttem rá, hogy mennyire nem mindennapi az, hogy egy harmincas éveiben járó ember a nagymamájával utazgat” - mesélte a cbsnews-nak. Brad az élmények hatására elhatározta, megpróbálja nagymamáját még több nemzeti parkba elvinni. Mivel azonban anyagilag nem álltak úgy, hogy az utazások költségét zsebből kifizessék, Brad létrehozta a „Grandma Joy's Road Trip” elnevezésű oldalt, és közösségi támogatást kért, hogy valóra válthassák álmukat. A pénz összejött, és ennek köszönhetően 28 napos útra indultak, mely során 21 nemzeti parkot jártak be.
 

 

 

„Láttunk grizzly-t és jávorszarvast és sok-sok fantasztikus élőlényt, amit nagyi Ohióban soha nem láthatott volna. Eddig a prérikutyák a kedvencei.”  Brad egy idő után elkezdte a nagymamája szemével is látni a világot. „Tisztában van vele, hogy az ő korában, bizonyos dolgok, amiket most látott életében először, egyúttal az utolsó alkalmat is jelentik. Ez az én életszemléletemet is megváltoztatta" - mondta Brad.


Nagymama és unokája célja, hogy bejárják az Egyesült Államok mind a 61 nemzeti parkját. Eddig 29-et sikerült már meglátogatni, például a Yellowstone, a Grand Canyon vagy a Badlands Nemzeti Parkot, és 38 államon keresztül 25 ezer mérföldet autóztak.


És az utazásnak nincs vége. Következik: Hawaii és Alaszka.
 

 

Kapcsolódó cikkek:

Ha mi meg tudjuk csinálni, másnak is menni fog

Világhódító tekerésen a vagány magyar pár

Híres famatuzsálemtől búcsúzik a világ

 

Cikkajánló