A katonák is szedték a szemetet a Kéken

Az MTSZ  "TeSzedd a Kéken!" hulladékgyűjtési programjához a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala is csatlakozott. Önkénteseik május 10-én Dobogókő és Pilisszentkereszt között gyűjtötték a szemetet.

Szerző:
honvedelem.hu
Fotó:
honvedelem.hu
2014. május 13.

Az MTSZ  "TeSzedd a Kéken!" hulladékgyűjtési programjához a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala is csatlakozott. Önkénteseik május 10-én Dobogókő és Pilisszentkereszt között gyűjtötték a szemetet.

Szombaton délelőtt fél tízkor a Magyar Honvédség egyik, zöld színű autóbusza állt meg a dobogókői nagy parkolóban. A jármű a HM Hatósági Hivatal lelkes kollégáit hozta, akik arra vállalkoztak, hogy a kéktúra egy kijelölt szakaszát megtisztítják a szeméttől.

 

 
A zöld szemeteszsákok és a gumikesztyűk kiosztása után elkezdődött a szemétszedés

 

Páll Zoltán őrnagy a kilátónál megtartotta a kötelező, rövid munkavédelmi oktatást, majd kiosztották a hatalmas zöld szemeteszsákokat és a gumikesztyűket. A hivatal munkatársai − és az őket kísérő családtagok − egészen Pilisszentkeresztig gyűjtötték össze a turistaútról és könyékéről a szemetet. Sajnos több zsákot is megtöltöttek...

 

 

Sikeresen megtisztították a kijelölt turista útszakaszt

 

 

 


Megvalósult „Az Országos Kékkör (OK) nyomvonalának és attrakcióinak multifunkciós fejlesztése, a túraútvonalak téradat alapú nyilvántartási és fenntartási rendszerének kialakítása a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése” című projekt keretében.

Kép


Azonosító szám:
DDOP-2.1.1/AB-12-2012-0065

A többórás munka után Páll őrnagy a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: 2013 óta a HM Hatósági Hivatal feladata a közigazgatási államtitkár környezetvédelmi szakirányításra vonatkozó döntéseinek előkészítése, a sajátos környezethasználatra vonatkozó jogszabályi környezet kialakítása és a szakterületi tanácsadás.

 

„Több szempontból is fontosnak tartom, hogy idén részesei vagyunk ennek a mozgalomnak. Nagyban segít a környezettudatos szemlélet erősítésében, valamint a csapatépítést is szolgálja” − mondta a környezetvédelemért felelős referens főtiszt, hozzátéve: egyik munkatársával közösen szervezték meg a szombat délelőtti programot, amit a kollégák is lelkesen fogadtak.

 

 

A szemétszedés Dobogókőtől Pilisszentkeresztig tartott

 

Dr. Gulyás András mérnök ezredes, a HM Hatósági Hivatal főigazgatója elmondta: a természetjárással egybekötött közösségi munka kitűnő példa arra, hogy megmutassa a Magyar Honvédség elkötelezettségét a környezetvédelem ügye iránt.

 

„Az elsők között veszünk részt a "TeSzedd a Kéken!" mozgalomban. Így tekinthetjük ezt egy főpróbának, amihez később akár a teljes honvédség csatlakozhat” − fogalmazott.

 

Az ezredes két lányával, Csengével és Lizával érkezett Dobogókőre. Csengétől megtudtuk, hogy nagyon fontosnak tartja a környezetvédelmet, és szívesen vett részt a hulladékgyűjtési programban.

"A TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akció − amelynek része volt a "TeSzedd a Kéken!" program is − Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétszedést idén már negyedik alkalommal rendezték meg.

 



A Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala részt vett a "TeSzedd a Kéken!" elnevezésű hulladékgyűjtési programban

 
Még több hír a sikeres hulladékgyűjtési akciókról!

Cikkajánló