A Kék legszebb képeiből nyílt kiállítás

A Budapest Projekt Galériában állították ki Burger Barna Országos Kéktúra útvonalán készült képeit. A Kékvándor című tárlaton 30 tájképet és életképet tekinthetnek meg az érdeklődők.

Szerző:
MTI
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila
2016. augusztus 3.

A Budapest Projekt Galériában állították ki Burger Barna Országos Kéktúra útvonalán készült képeit. A Kékvándor című tárlaton 30 tájképet és életképet tekinthetnek meg az érdeklődők.

„A természetjárás nemcsak egy fizikai út, hanem egy belső utazás is, amely során jobban megismerhetjük önmagunkat” - mondta az augusztus 2-án tartott megnyitón Szalay-Bobrovniczky Alexandra, a főváros humán főpolgármester-helyettese, aki felidézte Burger Barna egyik nyilatkozatát, amelyben a fotós azt mondta: ennek a túrának a hatására döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a 13. kerületi betondzsungelt, és a természet közelébe költözik. 

 

 Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes 

 

Névjegy
Burger Barna Budapesten született 1965-ben. Fényképésziskolát végzett, alkalmazott és művészi fotográfiái magazinokban és önálló albumokban láttak napvilágot. Első albuma 1999-ben jelent meg, azóta kilenc kötetet publikált.

 

A Mai Manó Ház egyik kurátora válogatta ki a kiállítás képeit a Kékvándor című, 2014-ben megjelent kötetből. „Ezek olyan meditatívabb fotók, amelyek önmagukban is megállják a helyüket, és közben egy történetet is elmesélnek. Naplószerűen fényképeztem, mindent lefotóztam, amit láttam vagy akivel útközben találkoztam, például egy vasutast vagy egy bácsit, aki gombászott az erdőben” - árulta el a megnyitón Burger Barna, aki felidézte, hogy 2013-ban és 2014-ben gyermekkori álmát váltotta valóra azzal, hogy végigjárta az Országos Kéktúra 1160 kilométerét. A vándorláson készült fotóit és a hozzájuk fűződő gondolatait formálta egy fotóalbummá, és most ezekből a képekből készült a kiállítás is. Az alkotások között tájképek és néhány életkép is található. Az album megvalósításáról itt lehet többet olvasni.
   

 Burger Barna családjával a kiállításon

 

 A kiállítás augusztus 24-ig tekinthető meg a Kossuth Lajos utca 14-16. szám alatt található Budapest Projekt Galériában

 

 

MTSZ kártyával kedvezményesen vásárolható meg a Kékvándor
Kép
 
A német és angol nyelven is megjelent Kékvándor című album megvásárolható a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) Országos Központjában a VII. kerületben, a Károly körút 11. szám alatt. A magyar kiadás ára 12 500 forint, MTSZ tagsági kártyával 30 százalék kedvezmény jár.
 

 

Kapcsolódó cikkeink:

A kék vándora -interjú

Megjelent a Kékvándor

Magyarország legfejlettebb túraútvonala lett a Kékkör

További hírek a Kéktúráról

Cikkajánló