A lány, aki még több színt vitt a Kékbe

Nagy meglepetést okozott, amikor egy aprólékos műgonddal dekorált OKT-igazolófüzet érkezett a Magyar Természetjáró Szövetség központjába.

Szerző:
turistamagazin.hu
Fotó:
Gulyás Attila
2013. szeptember 26.

Nagy meglepetést okozott, amikor egy aprólékos műgonddal dekorált OKT-igazolófüzet érkezett a Magyar Természetjáró Szövetség központjába.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy kinek a keze munkáját dicséri a kiszínezés mellett hasznos információkat, képeket is tartalmazó füzet. A nyomok Lelovics Enikőhöz vezettek, aki 9 év alatt járta végig a Országos Kéktúrát.

 

16 éves korodban milyen indíttatásból kezdted el az Országos Kéktúrát (OKT)?
A középiskolai fizikatanárom vitt el a Szivárványos Guppi Természetbarát Csoporthoz, melynek tagjai minden iskolai szünetben elutaztak, hogy a Kéktúra egy-egy szakaszát teljesítsék.

 

Mint középiskolás diák mi fogott meg a Kéktúrában?
Kirándulás a természetben, fotózás, szép kilátások, jó csapat, egy teljesítendő cél.

 

Most, miután befejezted a túrát, visszatekintve, melyik volt az a szakasz, amelyről a legszebb élményeid származnak?
Majdnem minden szakaszhoz kapcsolódik számomra valamilyen kellemes élmény, így igazából nem tudok egyet sem kiemelni.

 

 

Te voltál az első, aki ennyi gondot fordított a Kéktúra igazolófüzetének küllemére. Honnan jött az ötlet, hogy színesebbé tedd, fényképekkel, matricákkal díszítsd, bejegyzésekkel gazdagítsd a füzetet. Naplóként is használtad?
Igyekeztem kiegészíteni a kéktúrafüzetet minél több plusz információval, hátha egyszer hasznos lesz visszanézni valamiért. Naplóként nem használtam, állandó információkat vittem bele (pl. hol volt szép kilátás, szuszogtatós emelkedő, szederbokor).

 

Életszemléleteden, életviteleden változtatott-e a túrasorozat? Az OKT befejeztével megváltozott-e az összképed, véleményed Magyarországról?
Nem. Ugyanúgy szeretek kirándulni, erdőket járni. Bármikor elindulnék újra, tervezem is.

 

Most, hogy teljesítetted a Kéktúrát, további terveid között szerepel, hogy végigjárd a teljes Kékkört, kiegészítve az OKT-t a dél-dunántúli és az alföldi szakaszokkal?
A DDK-t tervezem legyalogolni, az alföldit pedig biciklivel bejárni.

 


 

 

Cikkajánló