A Mátra sokszínű Rákóczi-útján

Egy sárga ösvényen Gyöngyös és Parádsasvár között, ami több egy szimpla túránál.

Szöveg:
2020. november 27.

Egy sárga ösvényen Gyöngyös és Parádsasvár között, ami több egy szimpla túránál.

A Mátra vulkanikus tömbje hazánk legmagasabb, egyik legtagoltabb és egyben legvadregényesebb hegyvidéke, amelynek egyedi értékei minden évszakban vonzzák a természetjárókat. Teljes felfedezéséhez az általunk ajánlott túra biztosan nem lesz elég, de lejárásával remek esszenciát kaphatunk a hegység páratlan hangulatából, természeti kincseiből és történelméből.

Számos módon ismerkedhetünk hazánk földrajzi értékeivel és históriájával, ám az ezeket ötvöző tematikus túrák kiváló apropót adnak új élmények és ismeretek szerzésére. A Kékes Turista Egyesület által életre hívott Rákóczi jelvényszerző túra a Mátrában egy mindössze 43 km hosszú, mintegy 1400 m szintemelkedésű útvonalat foglal magában, amelyet a sportosabbak akár egy nap alatt is bejárhatnak, de ennek a gyalogtúrának a lényegét inkább a fent említett szempontok adják, így érdemes akár több napot is rászánni. A Turista Magazin decemberi-januári összevont számában bemutatjuk a mátrai Rákóczi-út főbb nevezetességeit, természeti látnivalóit és a Rákóczi családhoz köthető történelmi emlékeit.

A DECEMBER–JANUÁRI DIGITÁLIS SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, KORÁBBI LAPSZÁMAINKAT PEDIG IDE KATTINTVA TUDOD ELÉRNI.

Cikkajánló