A PET-kalózok télen sem pihennek

A PET Kupa csapata február 22-25. között téli erdőtakarítást tart a tiszaszalkai ártéren. Ehhez a figyelemre méltó akcióhoz keresnek lelkes és elszánt önkénteseket. 

Szerző:
PET Kupa Facebook-oldala
Fotó:
petkupa.hu
2018. február 7.

A PET Kupa csapata február 22-25. között téli erdőtakarítást tart a tiszaszalkai ártéren. Ehhez a figyelemre méltó akcióhoz keresnek lelkes és elszánt önkénteseket. 

A PET Kupa Facebook-oldalán „futottunk bele” az alábbi felhívásba: „2018. február 22-25. között egy nagy erdőtakarítást tartunk a tiszaszalkai ártéren. Keresünk 10 elszánt önkéntest, aki sárban, fagyban és hidegben felveszi velünk a harcot, és segíti 20 fős csapatunkat a kb. 2 hektáros terület megtisztításában.”

 

 

A poszt szerint napközben terepi munka folyik - szemétszedés, válogatás, tömörítés. A szervezők a vásárosnaményi szállást és étkezést biztosítják, illetve a szemétszedő akció alatt minden reggel hajóval szállítják a helyszínre az önkénteseket. A lejutást is megszervezik, a telekocsiknál fizetik az útiköltséget. Ezen felül valószínűleg bélelt gumicsizmát és téli munkakesztyűt tudnak majd adni, de a biztonság kedvéért meleg ruházattal és termosszal érdemes készülni.

 

 

A szervezők legalább két napra várnak, de ideális esetben már február 21-e estétől 25-e délutánig lehet részt venni a téli erdőtakarítási akcióban. A részvételért tiszteletbeli PET-kalóz cím jár.

Jelentkezés: onkentes@petkupa.hu ímélcímen. És ne felejtsétek, idén is lesz Tiszai PET Kupa augusztus 4. és 12. között! Ez az az akció, amit csak támogatni lehet, no meg csatlakozni hozzá. Ha még többet akarsz tudni a PET Kupáról, kattints ide.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Hamarosan vízre szállnak a PET-kalózók
Nem csak láblógatás... - Interjú Molnár Attila Dávid természetfotóssal

Hegyi tavaktól az óceánokig, a mikroműanyagok már mindenütt ott vannak

Cikkajánló