Programok

A világ legjobb hegymászófilmjei egy helyen

Ismét Magyarországra látogat a Reel Rock Film Tour, amely elhozza nekünk a sportág legnagyobbjait.

Szerző:
reelrocktour.hu
Fotó:
reelrocktour.hu
2016. szeptember 23.

Ismét Magyarországra látogat a Reel Rock Film Tour, amely elhozza nekünk a sportág legnagyobbjait.

A jó mászófilmek kulcsa az, hogy egyszerre szóljanak a kisbuszban élő, dirtbag mászókhoz és a karosszék-alpinistákhoz. Ehhez a kombóhoz senki nem ért jobban, mint a Reel Rock Film Turné mögött álló Pete Mortimer és Josh Lowell. A két filmes 2006-ban indította el a sorozatot, ami olyan sportolókat repített a nemzetközi ismertségbe, mint Alex Honnold, Ueli Steck vagy Dean Potter.

 


Mortimer és Lowell egykor sokat mászott együtt. Mindketten filmstúdiót alapítottak, az egyik a Sender Film-et, a másik a Big UP Production-t. A Reel Rock eredetileg azért született, hogy a nagyközönségnek is bemutassák a munkájukat, de a vetítések villámgyorsan kulturális eseménnyé, a mászóvilág piros betűs ünnepévé váltak. Ez a világkörüli filmturné az idén már hét kontinensen, több mint 500 helyszínen várja a hegyek és hegyisportok szerelmeseit.


A 11. Reel Rock Film Tour ismét elhozza nekünk a mozivászonra a sportág legnagyobbjait és persze az év legjobb mászó történeteit. Hogy mit ígér az öt új film? Székbe szögező izgalmat, kalandot, felfedezést, nevetést és persze igazi inspirációt.

 Ha kíváncsi vagy az év legizgalmasabb mászófilmjeire, idén se hagyd ki a Reel Rock magyarországi vetítéseit!

 

YOUNG GUNS
Ismerkedjetek meg a mászósport legújabb tehetségeivel: a 15 éves Ashima Shiraishi és a 16 éves Kai Lightner már most a sportág határait feszegetik. Képességeiket először egy norvég túrán tesztelik, majd Ashima megkísérel történelmet írni egy V15-ös boulderen Japánban.


BOYS IN THE BUGS
Will Stanhope és Matt Segal profi repedésmászó és - úgy egyébként - világklasszis bohóc. Nevessünk együtt velük, ahogy végigkövetjük a négy éven át tartó, heroikus küzdelmüket a kanadai vadonban egy 5.14-es ujjrepedéssel!


BRETTE
A filmben a feltörekvő tehetség, Brette Harrington útját követhetjük végig szülővárosa, Squamish gránitfalától, a Yosemite El Capitanján át egy történelmi free szólóig Patagóniában.

 

RAD DAD
Mike Libecki, a magányos farkas híres volt arról, hogy mindig a világ legeldugottabb csücskeit kereste, hogy újabb és újabb megmászatlan falakat találjon, újabb és újabb utakat nyisson. Amikor azonban apa lett, jött az igazi kihívás: össze kellett egyeztetnie egy kalandor életét egy szülőjével. Vagy lehet, hogy a magányos kalandor végre társra lelt?


DODO’S DELIGHT
Szedd össze a cuccod és indulás egy őrült vitorlás kalandra a Sarkkörön, a Dodo’s Delight fedélzetén! Csatlakozz Sean Villanueva O’Driscoll, Ben Ditto, és Nico és Oliver Favresse négyeséhez ezen a fantasztikus utazáson, át a nyílt tengeren és fel a szűz nagyfalakon!

 

További részletek itt találsz filmekről.

 

 

HELYSZÍNEK

 

Reel Rock 11 Pécs - Apollo Mozi | 2016. október 14. 20:00
Reel Rock 11 Budapest - Corvin Mozi | 2016. november 10. 20:00
Reel Rock 11 Budapest - Corvin Mozi | 2016. november 11. 20:00

 

(X)

Cikkajánló