Programok

A világ legjobb hegymászófilmjei egy helyen

Ismét Magyarországra látogat a Reel Rock Film Tour, amely elhozza nekünk a sportág legnagyobbjait.

Szerző:
reelrocktour.hu
Fotó:
reelrocktour.hu
2016. szeptember 23.

Ismét Magyarországra látogat a Reel Rock Film Tour, amely elhozza nekünk a sportág legnagyobbjait.

A jó mászófilmek kulcsa az, hogy egyszerre szóljanak a kisbuszban élő, dirtbag mászókhoz és a karosszék-alpinistákhoz. Ehhez a kombóhoz senki nem ért jobban, mint a Reel Rock Film Turné mögött álló Pete Mortimer és Josh Lowell. A két filmes 2006-ban indította el a sorozatot, ami olyan sportolókat repített a nemzetközi ismertségbe, mint Alex Honnold, Ueli Steck vagy Dean Potter.

 

Fotó: reelrocktour.hu
Fotó: reelrocktour.hu


Mortimer és Lowell egykor sokat mászott együtt. Mindketten filmstúdiót alapítottak, az egyik a Sender Film-et, a másik a Big UP Production-t. A Reel Rock eredetileg azért született, hogy a nagyközönségnek is bemutassák a munkájukat, de a vetítések villámgyorsan kulturális eseménnyé, a mászóvilág piros betűs ünnepévé váltak. Ez a világkörüli filmturné az idén már hét kontinensen, több mint 500 helyszínen várja a hegyek és hegyisportok szerelmeseit.


A 11. Reel Rock Film Tour ismét elhozza nekünk a mozivászonra a sportág legnagyobbjait és persze az év legjobb mászó történeteit. Hogy mit ígér az öt új film? Székbe szögező izgalmat, kalandot, felfedezést, nevetést és persze igazi inspirációt.

 

Fotó: reelrocktour.hu
Fotó: reelrocktour.hu


Ha kíváncsi vagy az év legizgalmasabb mászófilmjeire, idén se hagyd ki a Reel Rock magyarországi vetítéseit!

 

YOUNG GUNS
Ismerkedjetek meg a mászósport legújabb tehetségeivel: a 15 éves Ashima Shiraishi és a 16 éves Kai Lightner már most a sportág határait feszegetik. Képességeiket először egy norvég túrán tesztelik, majd Ashima megkísérel történelmet írni egy V15-ös boulderen Japánban.


BOYS IN THE BUGS
Will Stanhope és Matt Segal profi repedésmászó és - úgy egyébként - világklasszis bohóc. Nevessünk együtt velük, ahogy végigkövetjük a négy éven át tartó, heroikus küzdelmüket a kanadai vadonban egy 5.14-es ujjrepedéssel!


BRETTE
A filmben a feltörekvő tehetség, Brette Harrington útját követhetjük végig szülővárosa, Squamish gránitfalától, a Yosemite El Capitanján át egy történelmi free szólóig Patagóniában.

 

RAD DAD
Mike Libecki, a magányos farkas híres volt arról, hogy mindig a világ legeldugottabb csücskeit kereste, hogy újabb és újabb megmászatlan falakat találjon, újabb és újabb utakat nyisson. Amikor azonban apa lett, jött az igazi kihívás: össze kellett egyeztetnie egy kalandor életét egy szülőjével. Vagy lehet, hogy a magányos kalandor végre társra lelt?


DODO’S DELIGHT
Szedd össze a cuccod és indulás egy őrült vitorlás kalandra a Sarkkörön, a Dodo’s Delight fedélzetén! Csatlakozz Sean Villanueva O’Driscoll, Ben Ditto, és Nico és Oliver Favresse négyeséhez ezen a fantasztikus utazáson, át a nyílt tengeren és fel a szűz nagyfalakon!

 

További részletek itt találsz filmekről.

 

 

HELYSZÍNEK

 

Reel Rock 11 Pécs - Apollo Mozi | 2016. október 14. 20:00
Reel Rock 11 Budapest - Corvin Mozi | 2016. november 10. 20:00
Reel Rock 11 Budapest - Corvin Mozi | 2016. november 11. 20:00

 

(X)

Cikkajánló