A VMTSZ korábbi elnöke kapta a Tüskés Endre-díjat

A Veszprém Megyei Sport Szövetség közgyűlése idén Baross Gábor geológusnak, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség korábbi elnökének ítélte a Tüskés Endre-díjat.

Szerző:
Veszprémi Napló online
Fotó:
Jákói Bernadett
2014. november 25.

A Veszprém Megyei Sport Szövetség közgyűlése idén Baross Gábor geológusnak, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség korábbi elnökének ítélte a Tüskés Endre-díjat.

Baross Gábor több évtizedes természetjáró tevékenységét ismerték el a a Tüskés Endre Veszprém megyei sportigazgató, tájfutó szakedző, versenybíró és sportoló emlékére alapított díjjal, amellyel 2004 óta a Szövetségek elnökségi javaslatára adják át az elismeréseket, és javasolnak évente megfelelő személyeket.


Ezzel a díjjal - amely tisztelgés az egykori, éppen tíz éve tragikusan elhunyt sportigazgató emléke előtt - olyan szövetségi munkában kiemelten tevékenykedő sporttársakat ismernek el, akik hosszú időn keresztül Veszprém megye sportmozgalmát emelték tevékenységeikkel.

 

Az idén is - mint hagyományosan minden évben - a díjat Tüskés Tivadarnétól, Tüskés Endre édesanyjától vehetik át az erre érdemesek.

 

Csík Ferenc, a Veszprém megyei Sporttanács leköszönő ügyvezetője méltatta Baross Gábor geológiai, szakmai munkásságát, több évtizedes természetjáró és túraszervezői tevékenységét.

 

 

TÜSKÉS ENDRE - sportigazgató
Kép
(Hajmáskér, 1948. január 14.-Veszprém, 2004. október 12.)

1966-ban a székesfehérvári Jáky József Útépítési Technikumban, 1980-ban a Testnevelési Főiskolán végzett, ahol 1984-ben sportmenedzseri szakon szerzett oklevelet.

Az 1966-1969-es években művezető a Dunaújvárosi Épületelemgyárban. 1969-től 1976-ig a Veszprémi Megyei Tanácsi Tervező Iroda szerkesztő-tervezője.

1976 és 1981 között a Bakony-Vegyész TC módszertani vezetője, 1981-től a Honvéd-Schönherz Sport Egyesületnél vezető edző, 1988-tól a városi tanácsnál sportfelügyelő, 1988-1990-ben a Veszprém Megyei Sporthivatal osztályvezető-helyettese, 1990-től sportigazgató Veszprémben. 1990 és 1998 között a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetségben elnökségi tag, az edzőbizottság vezetője.
Munkásságért 1984-ben a Minisztertanács Kiváló Dolgozója, 1996-ban Magyar Sportért,
1999-ben Pro Comitatu, Veszprém kitüntetéseket kapta.

Írásai jelentek meg a Tájfutó, a Sportvezető, a Napló és a Nemzeti Sport című lapokban.

Forrás: Helytörténeti Gyűjtemény (Balatonalmádi, Zirc és Balatonfüred)
Hornák Zoltán nekrológja a Tájoló 2004/9 számában.

 
 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Másfélmillió szívből jövő gratuláció

 

 

Cikkajánló