A Zselic csillagait sosem fogod elfelejteni!

Október 5-én olyan éjszakai égbolt tárulhat elétek, amilyen nemcsak Magyarország, hanem egész Európa területén is ritkán adatik meg.

Szerző:
forrás: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Fotó:
Imtiaz Ahmed
2013. szeptember 28.

Október 5-én olyan éjszakai égbolt tárulhat elétek, amilyen nemcsak Magyarország, hanem egész Európa területén is ritkán adatik meg.

Naplemente után derült égbolt esetén az ismert csillagképek mellett a halványabb csillagok sokaságát és a Tejutat is lehet látni.

A program résztvevői csillagász szakember segítségével ismerhetik meg az égbolt csodáit. Az érdeklődők távcsővel figyelhetik meg a szabad szemmel nem látható jelenségeket, és számtalan információt hallhatnak a Zselic természeti értékeiről a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrétől.


A programon a csillagos égbolt megfigyelése mellett számos érdekességet tudhatnak meg a résztvevők a fényszennyezésről, arról, hogy mi „hétköznapi” emberek mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapi tevékenységünkkel, a mesterséges világítással minél kevésbé zavarjuk a környezetünket.

A részvételhez létszámkorlátozás miatt előzetes jelentkezés szükséges!

 

 

 

Hasznos információk
Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védekezés. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. Telefon: 30/405-4571
Helyszín, időpont: Zselic, Bánya, Panoráma Panzió parkolója,
18.00 óra (Gyülekező: 17.30)
Túra hossza, időtartama: 5-6 km, 3-4 óra

 

 

 

 

 

 

Cikkajánló