Ahol a tartományi kiállítás és az Ötscher találkozik: Wienerbrucktól Erlaufklause-ig

Az osztrák Grand Canyonnak is nevezett vidéken kristálytiszta vízesések, kirándulóbarát emelkedők és sok-sok felfedeznivaló vár ránk. Félúton érünk az Ötscherhias-hoz, egy kellemes kis hüttéhez, ahol megpihenhetünk és élvezhetjük a csodálatos kilátást.

Szerző:
Promóció
2015. május 3.

Az osztrák Grand Canyonnak is nevezett vidéken kristálytiszta vízesések, kirándulóbarát emelkedők és sok-sok felfedeznivaló vár ránk. Félúton érünk az Ötscherhias-hoz, egy kellemes kis hüttéhez, ahol megpihenhetünk és élvezhetjük a csodálatos kilátást.

A tartományi kiállítástól a legrégibb erőműhöz

 

Ez az alpesi kiránduló útvonal az Ötscher-Basistól, a természeti park látogatóközpontjától indul, ahol az alsó-ausztriai tartományi kiállítás, az „ÖTSCHER:REICH - Az Alpok és mi“ kerül megrendezésre. Egy további érdekesség az útvonalon az EVN, vagyis az alsó-ausztriai energiaszolgáltató legrégibb vízerőműve Wienerbruckban, mely manapság is energiával látja el a mariazelli vasutat.

 


Szervusz Ötscherhias!

 

A romantikus Ötschergräben-szurdok egy különleges természeti jelenség: évszázadok óta vájnak itt kis patakok és folyók mély szurdokokat a mészkővonulatba, mely során bizarr sziklaformák és egyedülálló vízesések jöttek létre. A 2011-ben legszebbnek nevezett kiránduló útvonalon az Ötscherhias hüttébe is betérhetünk, mely egy kedvelt pihenőhely (nyitva májustól októberig, 17 óráig).

 

 

Hazafelé a mariazelli vasúttal

 

Feltöltődve és sok-sok élménnyel gazdagodva érünk el végül az útvonal célpontjához, az Erlaufklause vasútállomásra. Amennyiben azonban kedvünk tartja, tovább is kirándulhatunk Mitterbachig, melyet 1,5 óra múlva érünk el. Innen kényelmesen, a történelmi mariazelli vasúttal és megtehetjük a visszautat a kiindulóponthoz, Wienerbruckba.

 

 

ÖTSCHER:REICH tipp: belépőjegy és vasúti menetjegy egyben


Az ÖTSCHER:REICH tartományi kiállítás 15 állomásából nyolc elérhető a mariazelli vasúttal. Így a belépőjegy egyben vasúti menetjegyként is használható és mindhárom kiállítási helyszín, vagyis Frankenfels, Laubenbachmühle és Wienerbruck között érvényes, illetve a shuttle buszt is használhatjuk vele. Továbbá lehetőség nyílik a mariazelli vasútra olyan jegyet is váltani, mely egyben belépőjegy az „ÖTSCHER:REICH“ tartományi kiállításra, illetve egy egész napon át érvényes a vasút teljes szakaszára (felnőttjegy EUR 24,90., gyermekjegy EUR 12,50).


Csomagajánlat:
Mély szurdokok, szellős magaslatok!


1 éjszaka félpanzióval a Vorderötscher menedékházban. Wilde-Wunder kártya, melyel a régió több mint 40 látnivalója ingyenesen látogatható. Ár / fő kétágyas szobában 89 eurótól
(Foglalható: 2015. májustól októberig)
Klikk az ajánlatért!

 

Mostvierteli túrák:


Hochfläche Hochreit - Hochmoor (15,9 km)
Wienerbruck-Lassingfall-Ötschergräben-Erlaufklause (12,9 km)

 

FELVILÁGOSÍTÁS ÉS FOGLALÁS:
Mostviertel Tourismus
www.mostviertel.atwww.naturpark-oetscher.at

 

 

 

 

(x)

 

 

 

 

 

 

Cikkajánló