Akár kenuval is felkeresheted Petőfi kurta kocsmáját

A Holt-Szamos mentén újonnan kialakított látványosságokat, például a fülpösdaróci kilátót vagy Petőfi kurta kocsmáját akár vízi járművekkel is felkeresheted.

Szerző:
turizmus.com
Fotó:
„Jót s Jól” A SZATMÁRI KISTÉRSÉGBEN EGYESÜLET
2015. szeptember 9.

A Holt-Szamos mentén újonnan kialakított látványosságokat, például a fülpösdaróci kilátót vagy Petőfi kurta kocsmáját akár vízi járművekkel is felkeresheted.

Géberjénben télen-nyáron használható korcsolyapálya, úszómalom, Győrteleken keszegsütő, Ököritófülpösön pedig pihenőtér létesült fedett szabadtéri színpaddal, míg Tunyogmatolcson újjáépítették a valamikori kurta kocsmát, amelynek emlékét Petőfi Sándor verse is őrzi.

 

A kocsmát egy új látogatóközpont részeként rendezték be, a régi típusú pulttal, kármentővel, s az italkimérő egyik asztalánál Petőfi Sándor élethű viaszszobra is látható, ahová letelepedhetnek a turisták.

 

Petőfi Sándor viaszszobra a kurta kocsmában 

 

Géberjénben felújították a Jékey-kúriát, ahol ökoturisztikai élményteret rendeztek be. A közeli Shrek-tanya egy viaszbábos játszótér, amely az észak-európai mitológiában említett ogréknak, az emberevő félóriásoknak állít emléket.

 

A géberjéni úszómalom

 

Fülpösdarócon élménytorony létesült, ami nem más, mint egy olyan kilátó, melyről belátható a Holt-Szamos Ökoturisztikai Élménytér, továbbá a Szilva út, és gyakorlatilag egész Szatmár, valamint rálátást biztosít az alatta kialakított „mini Szatmár” parkra.

 

Az öt település turisztikai attrakcióit vízi járművekkel, csónakokkal, kenuval és kajakkal is felkereshetik majd a turisták a Holt-Szamoson.

 

A fejlesztéseik 300 millió forint értékben valósultak meg.

 

Kapcsolódó cikkek:

Petőfi kurta kocsmáját is újjáépítik

A szászvári várkastély is megszépül

Befejeződött az angolkert felújítása Tatán

 

Cikkajánló