Akár te is kutyaszánozhatsz a sarkvidéken

Egy frappáns bemutatkozó szöveg vagy videó magadról, és befutó lehetsz a Fjällräven Polaron, aminek jutalma egy kutyaszános túra a sarkkörön. 

Szerző:
Fjällräven Polar 2019 / TM
Fotó:
Fjällräven
2018. november 15.

Egy frappáns bemutatkozó szöveg vagy videó magadról, és befutó lehetsz a Fjällräven Polaron, aminek jutalma egy kutyaszános túra a sarkkörön. 

 

November 15-től lehet pályázni a jövő áprilisban esedékes Fjällräven Polar 2019 túrára, amely során a világ 10 régiójából kiválasztott 20 nyertes jelentkező 5 nap alatt szeli majd át a sarkvidéket. A norvég Signaldalentől a svéd Väkkäräjärviig tartó 300 kilométeres utat 5 nap alatt teszik meg a túrázók, akik a civilizációtól távol, testközelből tapasztalhatják meg a természet extrém oldalát. A résztvevők utaztatásáról, felkészítéséről, az út során használt felszerelésekről, valamint az étkezésről is a szervező, a svéd túrafelszerelés-gyártó Fjällräven gondoskodik. Az út teljesítésében a fizikai erőnléten kívül főszerepe lesz annak a több mint 200 alaszkai és szibériai huskynak, akik a túrázókat kísérik az útjuk alatt.

 

 

A pályázók idén november 15. és december 13. között tölthetik fel jelentkezésüket a Fjällräven Polar hivatalos oldalára, és ugyanebben az időszakban gyűjthetnek szavazatokat közösségi csatornáik, ismerőseik és egyéni ötletek segítségével. Pályázni képekkel, vagy rövid bemutatkozó videóval lehet, amelyben a jelentkezőnek kell megindokolni, miért szeretne részt venni a túrán. Minden régióból két versenyző indulhat, egy a túra honlapján összegyűlt szavazatok, egy pedig a nemzetközi zsűri döntése alapján, amelyben a kreativitás, az ötletes megoldások és az elhivatottság bemutatása lesznek a döntő szempontok. A pályázatra bárki jelentkezhet, aki megfelel a következő feltételeknek: elmúlt 18 éves, beszél angolul, és nincs olyan egészségügyi problémája, ami akadályozná őt a túra során.

 

 

Tavaly Magyarországról Zaja Kitty képviselte a közép- és kelet-európai régiót az expedíción, miután kreatív pályázatával a közel 5000 jelentkező közül a harmadik legtöbb szavazatot gyűjtötte világviszonylatban.

 

Fjällräven Polar - Az ötlettől a megvalósulásig
A Fjällräven Polar gondolatát Kenth Fjellborg kutyaszán-specialista és Ake Nordin Fjällräven-alapító 1990-es beszélgetése szülte. A svéd Fjellborg korábban már részt vett a világ legkeményebb kutyaszánversenyén, az alaszkai Iditarodon, tapasztalatban tehát nem volt hiány. Ake Sédországban, ráadásul egy hétköznapi emberek részvételén alapuló kalandon gondolkozott. Az ötletből hét évvel később lett valóság - az első Fjällräven Polart 1997-ben rendezték meg, sikere pedig azóta töretlen, minden évben emberek ezrei szeretnének kiválasztottak lenni.
 

Kapcsolódó cikkeink:

Kutyaszánon jutott át a sarkvidéken a magyar lány 

Több, mint túra - Fjällräven Classic 2018 - 1. rész

A Királyok útján Abiskóig - Fjällräven Classic 2018 - 2. rész

 

Cikkajánló