Hírek

ÁLLAMI FORRÁSBÓL FEJLESZTIK A FERTŐ-TÓ KÖRÜLI KERÉKPÁRUTAT

450 millió forintos állami forrásból újítják fel a tó környéki kerékpárút-hálózatot.

 

2013. január 10.

450 millió forintos állami forrásból újítják fel a tó környéki kerékpárút-hálózatot.

 

A meglévő útszakaszok felújításával, a hiányzók pótlásával, 450 millió forintos állami forrásból fejlesztik a Fertő tó környéki kerékpárút-hálózatot. A kormány a tartalékalapból különített el anyagi forrást - mondta Fersch Attila, a projekt megvalósításával megbízott Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság helyettes vezetője az MTI-nek kedden, a sarródi programindító rendezvény után.

 

fotó: Molnár Anikó

 

 

Ismertetése szerint a meglévő 23 kilométeres betoncsík 80 százaléka felújításra szorul, és mintegy 20 kilométer megépítése hátra van még egyebek mellett Balf és Fertőrákos, illetve Fertőd és Fertőújlak között. A beruházás eredményeként bővülnek a turizmus lehetőségei a térségben, és ami a biciklisek számára a legfontosabb: a tavat körül tudják majd kerekezni.

 

A keddi projektindító rendezvényen konzorciumi szerződést kötött a nemzeti park igazgatósága a beruházásban érintett kilenc önkormányzattal és négy további érdekelt szervezettel. A konzorciumban társult partnerként részt vesz még a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, amelynek a jövőben komoly szerepe lesz a fejlesztések koordinálásban. Ugyancsak társult partner a Civilek a Fertő-tájért Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketingigazgatósága.

 

A kivitelezést a közbeszerzést követően, tavasszal kezdik. A tervek szerint nyár közepéig elvégzik a felújításokat, és a további pénzügyi források függvényében 2014 tavaszáig elkészülhetnek a hiányzó szakaszok is.

 

 

forrás: hirado.hu

 

Cikkajánló