Az e-tanösvényeken nemcsak tapasztalatot nyerhetsz!

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság januárban pályázatot hirdetett meg a működési területén található, internetről letölthető vezetőfüzettel látogatható tanösvényeket végigjáró természetkedvelők számára.

Szerző:
forrás: DDNPI
Fotó:
Horváth Katalin
Dr.Cserkúti László- Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóság
2014. július 1.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság januárban pályázatot hirdetett meg a működési területén található, internetről letölthető vezetőfüzettel látogatható tanösvényeket végigjáró természetkedvelők számára.

A pályázati lehetőségek a Fekete harkály (Töröcske), a Kövirózsa (Jakab-hegy), Ammonitesz (Villány-Templom-hegy) és a Denevér (Abaliget) tanösvények látogatóit célozták meg.

 

A pályázat két részből állt: egyrészt fotópályázatból, másrészt kérdések megválaszolásából. A június 16-i határidőig beérkezett pályázatok közül a fotópályázat nyertesét szakértő zsűri választotta ki, a kérdéssor megválaszolói között pedig a szerencse döntött.

 

A Fekete harkály tanösvény pályázat nyertesei:
Az egyéni fotópályázat nyertese Kárász László, kaposvári lakos.
A csoportos fotópályázat nyertese a Kaposvári Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola 35 főt számláló csoportja.

 

 

Fekete harkály tanösvény a Zselicben

 

A Kövirózsa tanösvény pályázat nyertese:
A kérdések megválaszolói közül Gál Balázs, szekszárdi lakos lett a szerencsés nyertes.
Az egyéni fotópályázat nyertese Király Ferenc, bajai lakos.


Az Ammonitesz tanösvény egyéni fotópályázatának nyertese:
Dr. Gál Éva pécsi lakos.

A Denevér tanösvényre meghirdetett pályázati lehetőségekkel senki sem élt, nem érkezett pályamunka.

Az egyéni fotópályázat és a kérdéssor szerencsés megfejtőinek nyereménye egy-egy DDNPI ajándékcsomag, a csoportos fotópályázatok nyertesei ingyenes szakvezetésen vehetnek részt a Pintér-kert Arborétumban.

 

 

Villányi táj az Ammonitesz tanösvény kilátójából

 

A pályázatok folytatódnak:
2014. második félévében újabb kérdésekre keresik a választ, a nyerési esély növekszik! A részvételi feltételek a pályázati kiírásokban olvashatók, melyeket a tanösvények vezetőfüzetei tartalmaznak. A vezetőfüzetek a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapjáról tölthetők le.

Tanösvényekről nagyon sokat olvashatsz portálunkon!

 

Cikkajánló