Promóció

​Az év legjobb hegyifilmjei a mozivásznon

A budapesti Banff Hegyifilm Fesztivál idén is igazi csemegéket kínál a filmrajongóknak a Corvin Moziban.

Szerző:
Turista Magazin
2020. március 1.

A budapesti Banff Hegyifilm Fesztivál idén is igazi csemegéket kínál a filmrajongóknak a Corvin Moziban.

Az idei Banff Hegyifilm Fesztivált április 1-3. között tartják a budapesti Corvin Moziban, és ahogy azt már megszokhatták az erre fogékonyak, a hegyek világának legizgalmasabb pillanatait lehet megnézni a három nap folyamán. Íme az idei kínálat:

A The Flip igazi adrenalin löket! Bár csak három perces, mégis sokkal többről szól, mint egy újabb őrült bázisugró kalandról.

THE-FLIP-still-Remi-flies3
Fotó: Banff Hegyifilm Fesztivál

Csatlakozzunk a három franciához, akik nekivágnak egy hatalmas freeride kalandnak a Himalája pakisztáni részén, messze-messze a kitaposott ösvényektől. A Hunza: Ski and Culture in Pakistan című sífilm a kultúra és a sport kiváló elegye.

Hunza-ski-and-culture-in-Pakistan-09@JeremyBernard
Fotó: Banff Hegyifilm Fesztivál / Jeremy Bernard

Hatalmas pillanat volt az a mászósportnak, amikor bejelentették, hogy 2020-tól olimpiai sportág lett. Néhányan azonban megdöbbenve hallották, hogy az éremért folyó harcban gyorsasági mászásban is ki meg kell mérkőzniük. A Reel Rock 13: Up to Speed című film a sport eme kevésbé ismert és művelt ágának nyomába ered.

Film_REEL ROCK 13_Up To Speed_01
Fotó: Banff Hegyifilm Fesztivál

Spectre Expedition – Mission Antarctica: 1000 mérföld, 200+ kilogramm, 65 nap, 1 hegy és 3 barát, akik segítő csapat nélkül, snowkite-okkal száguldanak egy merész álom felé: fel akarnak jutni a világ egyik legelzártabb hegyének csúcsára a a világ egyik legelzártabb hegyének csúcsára a Transzantarktiszi-hegységben.

Film_MissionAntarctica_01
Fotó: Banff Hegyifilm Fesztivál

A Camel Finds Water című rövidfilm két szörfös és egy elhagyott halászhajó első közös kalandjának története Brit Columbia parti hullámain.

Film_Camel Finds Water_01
Fotó: Banff Hegyifilm Fesztivál

Myrtle Simpson a Spitzbergáktól Grönlandig, az Északi-sarktól Új-Zélandig számos olyan helyen járt, amiről mások csak álmodnak. Közben pedig írt 13 könyvet, növénymintákat gyűjtött különböző múzeumok botanikai gyűjteményébe és felnevelt négy gyermeket. Egy csodálatos portréfilm egy csodálatos nőről – Myrtle Simpson: A Life on Ice.

Film-ALifeOnIce_01_1920
Fotó: Banff Hegyifilm Fesztivál

A helyszín gyönyörű, a kaland pedig izgalmas. The Imaginary Line-ban a politikai szolidaritás jegyében egy mexikóiakból és amerikaiakból álló slackline csapat összeáll, hogy létrehozzon egy, a határon átívelő kötélpályát a Santa Elena kanyon felett.

Film_The imaginary line_01
Fotó: Banff Hegyifilm Fesztivál

A Lhotse kaland a szó legigazabb értelmében. 2018-ban Hilaree Nelson és Jim Morrison voltak az elsők, akik lesíeltek a világ negyedik legmagasabb hegye, a 8516 méteres Lothse csúcsáról. A film az ő történetüket mutatja be.

Film_Lhotse_05
Fotó: Banff Hegyifilm Fesztivál

Jegyvásárlás és még több információ a 44. Banff Hegyifilm Fesztiválról ide kattintva.


Cikkajánló