Balesetveszélyes az erdő

A Rám-szakadékot ne most fedezzétek föl!

2013. február 7.

A Rám-szakadékot ne most fedezzétek föl!

Balesetveszélyes az erdő-figyelmeztetnek a hatóságok.

Csütörtökre virradóra helyenként 30-40 cm friss hó esett a Pilis és a Visegrádi-hegység magasabban fekvő területein. A főváros környéki parkerdőkben sok helyen hótörés alakult ki, azaz a fák lombkoronája, ágai a nedves hó súlya alatt séta- és turistautakra, erdészeti utakra dőltek. A felázott talaj miatt nem ritkán egész fák is kifordultak a talajból, ami jelentősen nehezíti a turistautak megtisztítását kezdő erdészek mozgását is.

 

 

 


 

A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a kirándulókat, hogy a balesetek elkerülése érdekében a veszélyes időszakban ne induljanak a Pilis és Visegrádi-hegység erdeibe, ahol az előrejelzések szerint a hétvégén további csapadék várható. Különösen kerüljék el a nehezen járható útszakaszokat, mint például a Rám-szakadékot. A Budai-hegységben is csak fokozott figyelemmel látogatható az erdőterület.
De azért szép is a természet, ésszel ilyenkor is lehet élvezni. Pénteken kaptok újabb túrameteot Csabitól (Németh Csaba).

 

 

A múlt hét végén súlyos baleset történt a Rám-szakadékban. Egy túrászó társaival kirándult, elvesztette az egyensúlyát, és egy 15-20 méteres meredek szakaszon magatehetetlenül lecsúszott. Társai hozták vissza az ösvényre, ahonnan a tűzoltók vitték el a mentőautóig. A férfin több zúzódás volt, illetve agyrázkódást szenvedhetett, ezért az esztergomi kórházba szállították.

 

Magyarországon is igaz: a hegyek veszélyesek, tudni kell: mikor hova, vagy legalábbis tanácsos megkérdezni valaki hozzáértőtől.

 

Szöveg és fotó: Molnár Anikó

Cikkajánló