Bárányszépségverseny, matyó hagyományok és locsolkodás vödörrel

Az ünnepek alatt is elárasztanak minket változatos családi programokkal. Ha a bőség zavarában nem tudod, mivel töltsd a tavaszi szünetet, illetve a hosszú hétvégét, íme, egy válogatás a legérdekesebbnek ígérkező rendezvények közül.

Szerző:
TM
Fotó:
skanzen.hu
Agóra Tudományos Élményközpont
holloko.hu
Forster központ
Facebook/mezokovesdonline
2016. március 24.

Az ünnepek alatt is elárasztanak minket változatos családi programokkal. Ha a bőség zavarában nem tudod, mivel töltsd a tavaszi szünetet, illetve a hosszú hétvégét, íme, egy válogatás a legérdekesebbnek ígérkező rendezvények közül.

1. Tavaszköszöntő virgonckodás a skanzenben

 

 

Már március 24-től várják az ünnepre készülődőket a szentendrei skanzenben, húsvétvasárnap és -hétfőn pedig megelevenednek a régi falusi hagyományok: lesz tojásfestés többféle technikáva, kézműves-foglalkozások, a húsvét titkait kutató mesetúra, bábelőadások, koncertek és persze igazi sikoltozós locsolkodás. Rendhagyó program a bárányszépségverseny, ahol a látogatók választhatják ki a skanzen legaranyosabb bárányát.
Mikor?
2016. március 24-28.
Hol?
Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre
Részletes program itt.

 

2. Húsvét másképp az Agórában

 

 

Rendkívüli nyitvatartás, kedvezményes jegyárak és különleges programok a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban március 24. és 26. között. Lehet majd 3D-s tojást rajzolni, szó lesz a tavaszi csillagképekről és az éledő természetről, a látogatók megismerhetik a Húsvét-sziget titkait, és látványos fizikashow-val is várják az érdeklődő családokat. Az élményközpont mindhárom nap 10 órától látogatható, és minden belépőjegyre 20% kedvezmény jár.
Mikor?
2016. március 24-26.
Hol?
Agóra Tudományos Élményközpont, Debrecen
Még több információ ide kattintva.

 

3. Nő nem marad szárazon Hollókőn

 

 

„Mert a vödör avatatlan kézben fegyver, de a hollókőiek kezében művészetté válik” - vallják büszkén Palócföld szívében, a világörökségi magyar faluban, ahol idén március 26-tól 28-ig ismét megelevenednek a húsvéti hagyományok. A látogatók naphosszat hallgathatják a vödrök dallamos koccanását, zenei koncerteken vehetnek részt, megkóstolhatják a palóc borzagpálinkát és a híres házirétest, a várban pedig a középkori hangulatba kóstolhatnak bele.

 

Egy kis kedvcsináló:

 

Mikor?
2016. március 26-28.
Hol?
Hollókő
Bővebb információ: www.husvetifesztival.com

 

4. Húsvétozás várakban és kastélyokban

 

A füzérradványi Károlyi-kastély

 

A húsvéti hosszú hétvégén megint megtelnek élettel és izgalommal a várak és kastélyok régi termei és hatalmas kertjei. Az Edelényi Kastélysziget, a tiszadobi Andrássy-kastély, a füzérradványi Károlyi-kastély, a siroki Barlangvár, a majki kamalduli remeteség, a nádasdladányi Nádasdy-kastély és az ozorai várkastély is tartalmas szórakozást ígér: zenészek, táncosok, bábosok, kézművesek, ajándékok és persze finomságok várják a felnőtteket és gyerekeket.
Mikor?
2016. március 26-28.
Részletes programért kattints ide.

 

5. Városnéző kisvonattal a matyó húsvét nyomában

 

 

Idén már 15. alkalommal rendezik meg a mezőkövesdi Matyó Húsvétot, amelynek keretein belül sok más mellett színpadi programok, népi játékudvar, tojásfestés és kézművestermékek várják a látogatókat. A gyerekek örömére lesz húsvéti állatudvar, ahol nyuszit, csibét és bárányt is lehet simogatni, és persze nem maradhat el a locsolkodás sem. Az ünnep idején a múzeumok, kilátóhelyek, alkotóházak is látogathatók lesznek, a településrészek között pedig hangulatos városnéző kisvonattal lehet majd közlekedni.
Mikor?
2016. március 27-28.
Hol?
Mezőkövesd
Még több infó ide kattintva

 

További programok a hétvégére:

Nyusziexpressz - kisvasutas programok az ünnepekre

Cikkajánló