Cikkíró pályázatot indít a Turista Magazin

Kedvenc túráddal most nemcsak élményekre, de értékes díjakra is szert tehetsz! Cikkíró pályázatunk célja a természetjárás népszerűsítése, színvonalának emelése, a túrázás szerelmeseinek hatékonyabb, sokoldalúbb tájékoztatása.

Szerző:
TM
Fotó:
Shutterstock
Gulyás Attila
2015. február 11.

Kedvenc túráddal most nemcsak élményekre, de értékes díjakra is szert tehetsz! Cikkíró pályázatunk célja a természetjárás népszerűsítése, színvonalának emelése, a túrázás szerelmeseinek hatékonyabb, sokoldalúbb tájékoztatása.

Jól írsz, és ezt szeretnéd megmutatni a nyilvánosságnak is? Kedvenc hobbid a túrázás, és szívesen megosztanád élményeidet másokkal? Most itt a lehetőség! Küldd el nekünk a cikked az alább megadott témák valamelyikében a cikkiropalyazat@turistamagazin.hu címre, s ha jól szerepelsz, pályaművedet publikáljunk a Turista Magazin print vagy online felületén.

 

Nincs más dolgod, mint túrázni, klaviatúrát ragadni, és beküldeni a Turista Magazin szerkesztőségébe az elkészült pályaművedet!

 

A pályázat nyilvános, arra bárki egyénileg nevezhet.

Kategóriák

 

1. Túraleírás belföldi helyszínről
A cikk készülhet gyalogos, kerékpáros vagy evezős kategóriában. Olvasmányos stílusban és sokoldalúan mutasd be a hazai úti célt, túraszakaszt!
Fókuszban a természetjárás, a leírásban Magyarország természeti és kulturális értékei, látnivalói, újdonságok, érdekességek szerepeljenek. Szívesen vesszük a szubjektív meglátásokat, az érintett szakaszon szerzett tapasztalatok egyéni megfogalmazását.
Terjedelem: min. 5000, max. 8000 karakter (szóközökkel és bevezető résszel együtt)

 

2. Túraleírás külföldi helyszínről
A cikk készülhet gyalogos, kerékpáros vagy evezős kategóriában. Olvasmányos stílusban és sokoldalúan mutasd be a külföldi úti célt, túraszakaszt!
Fókuszban Földünk színes, vadregényes tájai, nem mindennapi úti céljai, különleges, akár extrém túrák, expedíciók. A leírásban természeti és kulturális értékek, látnivalók, újdonságok, érdekességek szerepeljenek. Szívesen vesszük a szubjektív meglátásokat, az érintett helyszínen szerzett tapasztalatok egyéni megfogalmazását.
Terjedelem: min. 5000, max. 8000 karakter (szóközökkel és bevezető résszel együtt)

 

 

Amit minden íráshoz kérünk:


- A pályamű címe
- Néhány soros, rövid, figyelemfelkeltő bevezető (lead)
- Leíró rész
- Név, e-mail cím és telefonszám (A dokumentum végén kérjük feltüntetni.)

 

Amit nem kérünk: útikönyvek sablonszövegei, másolás online vagy offline felületekről. 

 

Jelentkezés módja

 

A részvétel nyilvános és ingyenes, egy személy több kategóriában és több művel is pályázhat. A pályázaton 18. életévét betöltött személy vehet részt, aki kizárólag saját maga által írt, máshol még nem publikált írásával jelentkezhet.

 

A pályaműveket a cikkiropalyazat@turistamagazin.hu e-mail címre várjuk .doc vagy .docx formátumban. A dokumentumot a következőképpen nevezd el (ékezetek nélkül!):
kategória száma_szerző_cím (példa: 1_Kovacs_Jozsef_Barangolas_a_Bakonyban).

 

A jelentkezéshez név, e-mail cím és telefonszám megadása kötelező, amely adatokat kérjük, a pályamű szöveges része alatt megjeleníteni! Az e-mail tárgya legyen a kategória neve!

 

A ZSŰRI AUTOMATIKUSAN KIZÁRJA AZOKAT A PÁLYAMŰVEKET, AMELYEK NEM FELELNEK MEG A KIÍRÁSBAN SZEREPLŐ KRITÉRIUMOKNAK!


A pályaművek beküldésének határideje: 2015. június 1.

Eredményhirdetés: 2015. június 30.

 

Zsűrizés:
A cikkek értékelését a Turista Magazin szerkesztősége végzi, külsős zsűritag: Molnár Attila Dávid természetfilmes (filmdzsungel.hu, termeszetfilm.hu).

 

 

Díjak

 

A zsűri döntése alapján minden kategóriában egy-egy kategóriagyőztest, valamint második és harmadik helyezetteket hirdetünk ki. Ezenkívül a zsűri megnevez egy különdíjast is.

 

I. hely: Salomon termék
II. hely: 10.000 Ft értékű Tengerszem vásárlási utalvány
III. hely: kb. 7.000 Ft értékű Dr. Kelen ajándékcsomag

Különdíj: 2 éjszaka/2 fő részére a Galyatető Turistacentrumban

 

Továbbá minden díjazott egyéves TM-előfizetést és oklevelet nyer.

 

A nyerteseket e-mailben és telefonon értesítjük 2015. június 30-ig.

 

A díjazott pályaműveken kívül a zsűri által értékesnek ítélt alkotások is - print és/vagy online - publikációs lehetőséget kaphatnak. A jelentkező a pályaműve benyújtásával vállalja a publikálás lehetőségét, valamint azt, hogy honoráriumra nem tart igényt.

 

Turista Magazin szerkesztőség
1075 Budapest, Károly krt. 11. 7. em.
e-mail: cikkiropalyazat@turistamagazin.hu

 

Partnerünk: http://palyazatok.org/

 

Cikkajánló