Cserkészek előtt nincs legyőzhetetlen akadály

A Cserkész Kalandszigeten felállított több tíz négyzetméteres akadálypályán a gyerekek próbára tehetik bátorságukat, ügyességüket és tudásukat.

Szerző:
forrás: Magyar Cserkészszövetség
2014. június 27.

A Cserkész Kalandszigeten felállított több tíz négyzetméteres akadálypályán a gyerekek próbára tehetik bátorságukat, ügyességüket és tudásukat.

A Gyerek Sziget záró hétvégéjén, 2014. június 28-29-én is tevékeny programokkal várják a cserkészek a gyerekeket a Hajógyári Szigeten megrendezett Cserkész Kalandszigetén. A három hétvégén végig népszerű cserkész akadálypályán és a népi hagyományokat felelevenítő kézműves sátorban a gyerekek még utoljára játszhatnak egy nagyot a kedvükre. A Gyerek Sziget negyedik hétvégéjére gyermekotthonban élő gyerekeket hívott meg a Cserkészszövettség, hogy szintén részesei lehessenek a Cserkész Kalandsziget élményeinek. 

 

Milyen is a cserkész akadálypálya?

Kép

 

A Cserkész Kalandszigeten felállított több tíz négyzetméteres akadálypályán a gyerekek próbára tehetik bátorságukat, ügyességüket és tudásukat. Kúszhatnak, mászhatnak, gördeszkázhatnak hason, és egyensúlyozva bújhatnak át az akadálypálya kötelei között. A nagyszínpad mellett felállított különleges ügyességi játék a cserkész szemlélethez illeszkedve, természetes anyagokból, fából, nádból és speciális kötelek segítségével készült. Az akadálypályán a létszámtól és az életkortól függően eltöltött aktív 30-60 perc új élményekkel gazdagítja a gyerekeket, fejleszti az ügyességüket és elősegíti a sportok iránti szeretet. A legjobbak túlélő karkötőt kapnak!

 
 

A kézműves sátorban a regös cserkészekkel nemezelhetnek, terményképet készíthetnek, és hagyományőrző játékokat játszhatnak a gyerekek. Kitűző készítővel elkészíthetik saját mesehőseikkel díszített jelvényüket. A legkisebbeket bébi játszóban várják a cserkészek. Amíg a gyerekek játszanak, a szülők felnőtt cserkészek segítségével ismerkedhetik meg Magyarország legnagyobb ifjúsági szervezetét. 

Cikkajánló