Dunán innen Dunán túl

A Pentele Természetjáró Egyesület március elsején immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Dunán innen Dunán túl teljesítmény túráját.

Szerző:
Csontos László (Pentele TE)
Fotó:
Csontos László és a korábbi túrákon résztvevők
2014. január 13.

A Pentele Természetjáró Egyesület március elsején immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Dunán innen Dunán túl teljesítmény túráját.

A túra útvonala kis szintkülönbségekkel, hol a magas löszpart peremén, hol a Duna partján halad, érintve több helyi védettségű és Natura 2000-es területet és a Dunaújvárosi Acélszobrász Tábor kiállítását, a szoborparkot.

 


A Szentmihályi erdőben és a Rácalmási Nagy-szigetben hatalmas mezőkben virít ilyenkor a hóvirág. A löszpart pereméről csodálatos látvány nyújt az Alföld.

 

 

Egyedülálló érdekesség hazánkban, hogy az egyetlen teljesítmény túra, ami a Dunán keresztül halad.

A túratávok között idén először szerepel kedvcsinálóként - és gondolva a kisgyerekes túrázókra is - a nyolc kilométeres családi kör. Valamint újdonság, hogy a tizenöt kilométeres táv Dunaújvárosból indul és a leghosszabb távval együtt Pentele hídon átlépi a Dunát.

 

 

Minden távra a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolában lehet majd benevezni. Az ötven, harminc, és húsz kilométeres távok rajtjához ingyenes autóbusz indul az iskolától és a Dunavecsén célba érkező túrázókat is különjáratos autóbusszal juttatják vissza Dunaújvárosba.

 

A túra részletes kiírását és a térképeket a Pentele Természetjáró Egyesület honlapján találhatjátok.


MTSZ Természetjáró kártyára kedvezmény jár a nevezési díjból!

 

Cikkajánló