Egy rókalány nyerte a Magyar Természetjáró Szövetség különdíját

Az idén negyedik alkalommal meghirdetett Magyarország 365 fotópályázatra minden eddiginél több, csaknem 38 ezer kép érkezett. A versenyre három kategóriában lehetett pályázni.

Szerző:
MTSZ
2022. december 15.

Az idén negyedik alkalommal meghirdetett Magyarország 365 fotópályázatra minden eddiginél több, csaknem 38 ezer kép érkezett. A versenyre három kategóriában lehetett pályázni.

A fotópályázat ünnepélyes díjátadóját december 1-jén tartották az Eiffel Műhelyházban. A pályázatot idén már negyedik alkalommal hirdette meg Magyarország Kormánya a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben.

A pályázatra már az első évben 21 ezer kép érkezett, idén pedig az eddigi legtöbb, csaknem 38 ezer. Három kategóriában lehetett pályázni egyedi képekkel vagy sorozatokkal: Természet és táj, Épített és tárgyi örökség, valamint Életképek. A szakmai zsűri minden kategóriában három díjat osztott ki. Az első helyezettek 1 millió forintos, a második helyezettek 500 ezer forintos, a harmadik helyezettek 300 ezer forintos díjazásban részesülnek. A szakmai zsűri döntése alapján a Természet és táj kategória első helyezettje Daróczi Csaba A halak csillagképe, második helyezettje Litauszki Tibor Áthúzás című képe lett, harmadik helyezést ért el Prisznyák Tibor Hajnali látomás című képe lett.

A Magyar Természetjáró Szövetség különdíját Radisics Milán Roxy, a szomszédunk című sorozata kapta. Közönségdíj kapott Makai Balázs Harmatos szitakötő című képéért.

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Daróczi Csaba kapta a Magyar Zene Háza című képéért, a második helyen Novák Gábor Ködtakaró, a harmadik helyen pedig Hodossy Ilona Csúcsra fel című fotója végzett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Holczer Tibor Pentele híd című alkotása kapta, a közönségdíjas pedig Herman Dóra A mesebeli kastély című képe lett.

Az Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Kerekes M. István A pillanat varázsai című sorozata lett. Második helyen Mohos Márton Búcsú, a harmadik helyen pedig Kiss Andrea BuSHOW című sorozata végzett. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíját Szabó Nándor Az élet útja című képe, az Operaház különdíját Zsila Sándor Az Öreg Hölgy című sorozata kapta. A közönségdíjas Orbán Péter Első sorból című fotója lett.

A díjazott képeket ide kattintva lehet megnézni.Cikkajánló