Egyre népszerűbb a Magyarország 365 fotópályázat

Idén is szeptember elsején indult a jelentkezés három kategóriában. Az első héten több mint 43 ezer érdeklődő kereste fel a pályázat weblapját, és már 1300 képet neveztek.

Szerző:
Turista Magazin/MTI
Fotó:
Adobe Stock
2020. szeptember 16.

Idén is szeptember elsején indult a jelentkezés három kategóriában. Az első héten több mint 43 ezer érdeklődő kereste fel a pályázat weblapját, és már 1300 képet neveztek.

Tavaly mintegy 5 ezer jelentkező 17 ezer pályázatot küldött be több mint 21 ezer képpel a Magyarország 365 nevű fotópályázatra, ami még a szervezőket is meglepte. A nagy sikerre való tekintettel a kiírás nem változott; a kezdeményezés célja továbbra is az, hogy magas színvonalú fotók segítségével mutassa be Magyarország természeti és tárgyi értékeit, ünnepeit és mindennapjait, mindazt, amire a pályázók büszkék a hazájukban - mondta el Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke egy fővárosi sajtótájékoztatón.

Mint hozzátette, a Miniszterelnöki Kabinetiroda által, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködésben kiírt pályázatra ezúttal is három kategóriában - Természet és táj (egyedi és sorozat), Épített és tárgyi örökség (egyedi és sorozat), valamint Életképek (egyedi és sorozat) - várják a pályaműveket.

A kategóriagyőztesek díja idén is nettó 1 millió forint; a második helyezetteket 500 ezer forintos, a harmadikokat 300 ezer forintos díjjal jutalmazzák. A zsűri szakmai díjain felül minden kategóriában kiosztanak közönségdíjat is, ennek értéke 1 millió forint.

Kaiser Ottó elmondása szerint az előző évhez képest egyedül a zsűri összetétele alakult át: Keleti Éva fotográfus és Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója mellé a grémiumba Földházi Árpád fotóriporter és Daróczi Csaba fotográfus, a 2019-es pályázat kategóriagyőztese került be, míg az elnök személye nem változott.

A zsűri elnöke szerint az eddig beérkezett képek alapján az idei mezőny még színesebbnek és erősebbnek tűnik, ráadásul nagyobb az érdeklődés is: az első héten több mint 43 ezer érdeklődő kereste fel a pályázat weblapját, és már 1300 kép érkezett be. A Magyarország 365 fotópályázat beadási határideje október 18., az eredményhirdetés decemberben várható.


Cikkajánló