Elindult a Kék Kör Túra

Kék Kör Túra néven online közösségi kihívást indított az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Gyűjtsd te is a kilométereket, és nyerj!

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock
2020. november 9.

Kék Kör Túra néven online közösségi kihívást indított az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Gyűjtsd te is a kilométereket, és nyerj!

A november 9-én kezdődött játék célja: egy hét alatt a résztvevők segítségével az Országos Kékkör távjának, a 2550 kilométernek a teljesítése. Ez az esemény az Erős Antónia által az elmúlt 15 évben vezetett Diabétesz Séta koronavírus-járvány miatt átalakított változata, melyhez online közösségi kihívás keretében bárki kapcsolódhat.

A Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével egy interaktív térképen bármikor követhető a Kék Kör Túra aktuális állása. A kihívás vasárnap délután 5 óráig tart, majd ezt követően a játékosok között a szervezők kisorsolják a fődíjat, egy mountain bike kerékpárt, és további különdíjakat.

Ha szeretnél részt venni a játékban, akkor először is olvasd el a játékszabályzatot, és fuss vagy sétálj november 9. és 15. között bármekkora távot, és a megtett métereket küldd be az egycseppegeszsegfeszt.hu honlapon található űrlapon.

A kék kör az ENSZ és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kezdeményezésére a cukorbetegség egyezményes jelképe. A Kék Kör Túrával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért, késleltetésért, valamint, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.


Cikkajánló