Élőben nézheted, hogyan cseperednek a kisgólyák

Javában zajlik a költési időszak a gólyáknál, és a bekamerázott fészkeknek köszönhetően élőben nézhetjük a fiókák világra jöttét, majd cseperedését. Mutatunk néhányat, amelyeket érdemes követni.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
2024. május 8.

Javában zajlik a költési időszak a gólyáknál, és a bekamerázott fészkeknek köszönhetően élőben nézhetjük a fiókák világra jöttét, majd cseperedését. Mutatunk néhányat, amelyeket érdemes követni.

Macus és Szofi, a dömösi celebgólyapár, idén hat tojást rakott, amelyből már két kisgólya ki is kelt. A további négy tojáson látszik lyuk, úgyhogy hamarosan kikelnek ők is. Élőben itt követheted a dömösi gólyacsalád életét:

Peregnek az események Kocsér egyik általános iskolájának (üzemen kívüli) kéményén lévő fészekben is: Kelepke és Kázmér idén négy tojást raktak. Megéri követni a pusztai gólyafészek eseményeit is, mert már három pihegombóc nyújtogatja a nyakát. A kocséri gólyaműsort a Youtube-on is lehet élőben nézni, ide kattintva.

Az aszódi gólyafészek lakói Berek, a csonka ujjú hím és Breda, a tojó. A megérkezést követően boldogan tatarozták a fészket, majd nászukból 5 tojás született. Mostanáig még egy fióka sem bújt ki a tojásból, de hamarosan várható a világra jövetel, ezért megéri időről időre rápillantani a Pesti úti fészekre.

A madárles.hu Facebook-csoportjának tájékoztatása szerint idén március 16-án érkezett meg Andi a ságvári gólyafészekbe, akit néhány nap múlva Ábel követett. Szerelmükből 5 tojás kerekedett, amelyekből 3 már ki is kelt. Várhatóan a másik kettő is rövidesen feltöri a tojáshéjat. A ságvári önkormányzat udvarán található fészekben mostanság az etetések igazán izgalmasak, ahogy a kicsik aktívan nyújtogatják a nyakukat a táplálék után.

A ságvári gólyák életét a Madárles.hu Youtube-csatornáján lehet követni:

A kerekegyházi fészekben április 5-én jelent meg az 5. tojás. Május 6-án pedig kikelt az első kisgólya, majd a második is. Várjuk, hogy a további három fióka is napvilágot lásson, és egészségben felcseperedjenek! Így érkezett meg az idei első gólya március 20-án a kerekegyházi gólyafészekbe:

Élőben ide kattintva követheted a fészekben zajló eseményeket.



Cikkajánló