Erdély már nemcsak Drakula miatt izgalmas az amerikai turistáknak

Az amerikai Business Insider hírportál "a világ 25 hihetetlen, ritkán látogatott, eldugott turisztikai  látványossága" közé sorolta be a Tordai Sóbányát.

Szerző:
D.B.S. - forrás: MTI
Fotó:
Zolimode
MTI Fotó-Czeglédi Zsolt
2014. január 14.

Az amerikai Business Insider hírportál "a világ 25 hihetetlen, ritkán látogatott, eldugott turisztikai  látványossága" közé sorolta be a Tordai Sóbányát.

Az erdélyi látványosság mellett most került be a lajstromba az a nyugat-lengyelországi erdő is, ahol a fák jelentős része - ismeretlen okból - a földfelszín közelében 90 fokban elhajolt, majd visszakunkorodva egyenesen nőtt, de egy hawaii-szigeteki és egy türkmenisztáni csodát is felvettek a kevésbé ismert turisztikai célpontok sorába.

 

 

Persze nekünk magyaroknak meglepő lehet, hogy éppen a Tordai Sóbánya nem tartozik a legismertebb helyszínek közé, hiszen mi előszeretettel keressük fel, ha abban a régióban járunk. A 17. században megnyitott bánya ma már múzeumként üzemel, de a gyógyulni vágyók is gyakran felkeresik, sőt koncerteket is tartanak a különleges akkusztikájú termekben.

 

Az elmúlt években folyamatosan fejleszették a Tordai Sóbánya infrastruktúráját, panorámaliftet helyeztek üzembe, felújították a bejárathoz vezető utak burkolatát, minigolf és bowling pályákat alakítottak ki, sőt csónakázni és óriáskerekezni is lehet már a hatalmas termekben, ahol a hőmérséklet évszaktól függetlenül állandóan 10-12 fok.

 

 

 

 

Hasznos információk

Nyitvatartás (helyi idő szerint)
Nyáron: belépés 9-19 óra között, a bánya területét 20 óráig kell elhagyni.
Télen: (október 1-től): belépés 9-16 óra között, a bánya területét 17 óráig kell elhagyni.

 

Belépődíjak:
Felnőtteknek, nyugdíjasoknak: 20 RON
Gyermekeknek, diákoknak, egyetmistáknak: 10 RON


Ha valaki gyógykúra miatt kívánja a bányát látogatni, 7 napos bérlet vásárlása lehetséges.

 

2013. november 1-től fizetni kell a parkolásért, ennek díjai:
Személygépkocsiknak: 5 RON
Buszok, kisbuszok, mikrobuszok részére: 10 RON


Idegenvezetés:
A belépődíj magyar nyelvű idegenvezetést is tartalmaz, ehhez az induló csoportok minimális mérete 20 fő (Idegenvezetés nélkül nincs létszám-minimum)
Idegenvezetés kérhető kisebb létszám esetén is, ez esetben a díj 50 RON.


További információk kérhetők Lovász Attila idegenvezetőtől: (+40) 745/558-013, levis_4you@yahoo.com.

 

 

 

 

Cikkajánló