Erdőlátogatási tilalmak

Megkezdődött a vadászidény. Feltétlenül tájékozódjatok indulás előtt!

Szerző:
TM
DBS
Fotó:
Gulyás Attila
2013. szeptember 2.

Megkezdődött a vadászidény. Feltétlenül tájékozódjatok indulás előtt!

Szeptemberben kezdődik a vadászati főidény, így több erdőgazdálkodási területen érhet minket váratlan meglepetés, hogy túránkat csak módosított útvonalon, vagy egyáltalán nem tudjuk megvalósítani.

 

Ha vadakban gazdag vidékek felé tervezzük utunkat, már előzetesen célszerű felkeresni az adott térség helyben gazdálkodó erdészeteit, a környék önkormányzatainak honlapjait, vagy ha biztosra akarunk menni, érdeklődjünk telefonon, nehogy meghiúsuljon a régóta tervezett túránk az utolsó pillanatban.


Ha természetjárás közben az út szélén figyelmeztetéssel találkozunk, saját érdekünkben vegyük komolyan ezeket a felszólításokat és kerüljük el a vadászterületeken át vezető turistautakat. Akik megsértik az erdőlátogatási tilalmat egyrészt életükkel játszanak, másrészt jelentős pénzbírsággal is számolhatnak.

 

A korlátozások különböző területeken, különfélék lehetnek. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány információt, amelyek az idei őszi vadászidényre érvényesek.

 

 

erdőlátogatási tilalmak
BAKONY

HM VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. a teljes erdőlátogatási tilalmat vezet be területén 2013. szeptember 1-30. közötti időszakban.

 

BUDAKESZI
Budakeszin a zöld háromszög turistajelzést érintő korlátozás van érvényben szeptember 11-október 10-ig. Budakeszi -Telki összekötő úttól délre az M1-es autópályáig kerítéssel körbezárt erdőterületen gímbika vadászat időtartama alatt van érvényben a teljes látogatási korlátozás. A térségben kirándulást tervezőknek a Budakeszi Erdészet ebben az időszakban javasolja a Csergezán-kilátó vagy az Anna-laki pihenő felkeresését. Budakeszi -Telki összekötő úttól délre az M1-es autópályáig kerítéssel körbezárt erdőterületen gímbika vadászat időtartama alatt (szept. 11-okt 10.) van érvényben a teljes látogatási korlátozás. A térségben kirándulást tervezőknek a Budakeszi Erdészet ebben az időszakban javasolja a Csergezán-kilátó vagy az Anna-laki pihenő felkeresését. A Budakeszi Vadaspark szeptemberben is izgalmas programokkal várja az oda látogatókat!

 

GEMENC

A Gemenc Zrt. 2013. szeptember 1-től szeptember 30-ig minden nap 15:00 és másnap reggel 09:00 között részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el.

 

MECSEK
Részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el a Mecsekerdő Zrt. a Szigetvári Erdészet sasréti vadászterületén illetve a Sásdi Erdészet nagymátéi és kivaszari vadászterületén. 2013. szeptember 1-jétől szeptember 30-ig minden nap 16.00 és másnap reggel 08.00 óra között tilos látogatni az erdőt.

 

SOMOGY
SEFAG Zrt. üzemi vadászterületein 2013. szeptember 1. és szeptember 30. között teljes erdőlátogatási tilalmat rendel el.

GÖDÖLLŐI DOMBSÁG

A vadászatok biztonsága és eredményessége érdekében szeptember 11-30-ig a Valkói Erdészet Bag, Valkó, Isaszeg, Gödöllő, Vácszentlászló, Dány határában lévő erdőkben az erdőlátogatás teljes korlátozását rendeli el, beleértve a jelzett turistautakat is! A térségben kirándulást, erdei kikapcsolódást tervezőknek az erdészet ebben az időszakban javasolja az ingyenesen látogatható Gödöllői Erdészeti Arborétum felkeresését.

 

ZALA
Zalaerdő Zrt. 2013. szeptember 1-jétől 2013. szeptember 30-ig naponta, délután 16.00 óra és reggel 8.00 óra között az erdőn tartózkodni tilos! Ha szervezett kiránduló csoportok igénylik, előzetes időpont- és helyszínegyeztetéssel az erdőlátogatás megoldható.
 

 

 

 

Cikkajánló