Erdőlátogatási tilalom a somogyi erdőkben és a Gemenc Zrt. területén

Február és március folyamán turistautakat is érintő erdőlátogatási korlátozásokat vezetnek be a Szántódi Erdészetnél és Gemenc területén. Összegyűjtöttük, mely területen és időszakban várhatóak lezárások, valamint azokat a helyeket is, amelyek változatlanul látogathatók.

Szerző:
SEFAG Zrt./Gemenc Zrt.
Fotó:
Shutterstock.com
2016. február 3.

Február és március folyamán turistautakat is érintő erdőlátogatási korlátozásokat vezetnek be a Szántódi Erdészetnél és Gemenc területén. Összegyűjtöttük, mely területen és időszakban várhatóak lezárások, valamint azokat a helyeket is, amelyek változatlanul látogathatók.

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Szántódi Erdészete 2016. február 01. - 2016. március 31. közti időszakban, naponta 0.00 - 24.00 óra között az erdészet vadászterületére erdőlátogatási tilalmat vezet be az üzemi tevékenységével járó balesetveszély elkerülése érdekében.

A korlátozás részleges, mivel nem érinti a SEFAG Zrt. munkavállalóit, a SEFAG Zrt. Szántódi Erdészeténél érvényes vállalkozói szerződéssel munkát végző vállalkozókat, és a SEFAG Zrt. Szántódi Erdészete által kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket.

Amennyiben a nevezett tilalmi időben az erdőgazdaság területén a szakszemélyzet bármely tagja jogtalanul ott tartózkodó személlyel találkozik, ellene szabálysértési eljárást kezdeményezünk.

A korlátozással érintett községhatárok: Bálványos, Balatonendréd, Balatonszárszó, Karád, Kereki, Kőröshegy, Kötcse, Lulla, Nagycsepely, Nyim, Pusztaszemes, Ságvár, Siófok, Szántód, Szólád, Torvaj, Visz, Zamárdi.

 

   

Szántódi tömb - Balatonendrédi tömb

 

 

  

Karádi tömb - Kereki tömb


A korlátozás turistautat is érint. Szervezett turisztikai célú programjával kérjük, keresse a helyileg illetékes Szántódi Erdészetet: szantod@sefag.hu

A Gemenc Zrt. a 2009. évi XXXVII. (az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló) törvény 94. § (1) értelmében 2016. február 1. és március 14. közötti időszakban teljes napszakra vonatkozó erdőlátogatási tilalmat rendel el.

2016. FEBRUÁR 1. ÉS MÁRCIUS 15. KÖZÖTT CSAK AZ ALÁBBI UTAK ÉS HELYEK LÁTOGATHATÓK:
• az Erdei Vasút megállói a kisvasút menetrend szerinti járataival.
• az árvízvédelmi töltés Keselyűs és Pörböly között gyalog és kerékpárral 8:00 és 17:00 óra között.
• Lassiból Malomtelelőn át a töltésig jelölt kék kereszt turistaút teljes hosszában.
• a Bárányfoki tanösvény, a Nyéki-Holt Duna tanösvény, a Molnárka tanösvény, a Keselyűsi tanösvény és a Sárosi kilátótorony Keselyűs irányából.
• a nagyrezéti Vadmegfigyelő az Ökoturisztikai Központból induló kijelölt gyalogösvényen.
• Baja-Dunafürdőtől a Vén-Duna partján a Cserta-Duna torkolatáig a kék sáv turistajelzés, valamint a zöld fa turista jelzés az ország legnagyobb kerületű fájáig.
• Bédai vadászházhoz vezető bekötőút.

 

   

A korlátozás időtartalma alatt látogatható útvonalak térképen


Amennyiben ebben az időszakban, a látogatható útvonalakon kívül szeretne túrázni a Gemenci erdőben, kérjük, azt a következő e-mail címen jelezze: gemenc@gemenczrt.hu.
 

 

további információk a tilalomról és korlátozásról
A korlátozással és a tilalommal kapcsolatban további információ itt kapható:
Gemenc Zrt., 6500 Baja, Szent Imre tér 2.
Tel.: 79/ 321-049, 326-387
E-mail:gemenc@gemenczrt.hu
 

 

 


 

Cikkajánló